A Kyndryl technológiai előrejelzései 2024-re

forrás: Prím Online, 2023. november 29. 19:03

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója nemrégiben ünnepelte független, tőzsdei vállalatként való működésének második évfordulóját. E mérföldkő alkalmából a vállalat megerősítette elkötelezettségét a régióban és a Magyarországon működő szervezetek, ügyfelek és üzleti partnerek iránt, amelyek a modernizáció, az átalakítás és a növekedés szellemében fogalmazzák meg céljaikat, és mindeközben fenntartható és versenyképes üzleti működést folytatnak. 

A mai dinamikus és gyorsan fejlődő technológiai környezetben a szervezetek aktívan keresnek innovatív módszereket a növekedés, a versenyképesség és a méretgazdaságosság elérésére. A változó piaci igényekhez és a technológiai fejlődéshez való gyors alkalmazkodás alapvető követelménnyé vált az erős versenyben való fennmaradáshoz és a folyamatos sikerhez.

 

Ma a Kyndryl több ezer ügyfelet támogat világszerte, beleértve az Európát, Közel-Keletet és Afrikát felölelő régiót (EMEA), és szolgáltatásaival és tanácsadással elősegíti a különböző iparágak modernizációját és átalakítását, hozzájárulva ezzel az általános gazdasági növekedéshez és diverzifikációhoz. 

 

Nulla ügyfél

 

A Kyndryl ügyfél-szerződések nélkül, 2021-ben kezdte meg a vállalat átalakítását, amikor 60 országban mintegy 90 000 alkalmazottat foglalkoztató, független vállalattá alakult. Alig két év alatt a Kyndryl a több mint 50 adatközpontban lévő több mint 1800 meglévő alkalmazásáról néhány száz, teljes egészében felhőalapú infrastruktúrában működő alkalmazásra állt át. Emellett több mint 100 pénzügyi rendszert konszolidált egyetlen platformra, és ezzel olyan átalakulást valósított meg, amelyet egy ekkora vállalat jellemzően 5-10 év alatt tud végrehajtani. Ennek eredményeként a Kyndryl arra számít, hogy a termelékenység és a hatékonyság révén több mint 200 millió dollárral, évente pedig akár 300 millió dollárral csökkenti a működési kiadásait.

 

 

Innováció-előrejelzés 

 

A technológia fejlődésével és az újabb és újabb összetett üzleti problémák megjelenésével az informatikai szakemberek a következő évben új kihívásokkal néznek majd szembe. Egyes változások az innovációt ösztönzik, míg mások a generatív mesterséges intelligencia körüli vitákat fogják felpezsdíteni. Megint mások, például a kiberfenyegetések hatására pedig a vállalatokat arra kényszerülnek majd, hogy szembenézzenek ezekkel a kockázatokkal, és csökkentsék őket.

 

A Kyndryl globális operatív vezetői világszerte együttműködnek vállalatokkal, hogy segítsenek nekik a legfontosabb üzleti céljaik korszerű megvalósításában. Íme néhány a legfontosabb trendek közül, amelyek 2024-ben és azon túl is kihatnak majd az informatikai döntéshozatalra.

 

• FinOps alkalmazása: A vállalatok egyre szélesebb körben bevezetik a FinOps-ot a felhőberuházások hatékony kezelése érdekében a hibrid és többfelhős környezetekben, így biztosítva a jobb költségkontrollt, valamint jobb együttműködést a pénzügyi, a műszaki és az üzleti csapatok között.

• Edge computing (mikro adatközpontokra épülő peremhálózat) és mesterséges intelligencia (MI): egyre több vállalat, különösen a gyártás területén, fog MI-t alkalmazni a peremhálózatban, az adatkeletkezésben, hogy a hatékonyabb működés érdekében lokalizált adatokat felhasználja, és olyan kihívásokon legyen úrrá, mint a költségek, a környezeti feltételek, a biztonság és a munkaerő. 

• A generatív mesterséges intelligencia hatása a biztonságra: A generatív mesterséges intelligencia térnyerése egyszerre jelent majd kihívásokat és lehetőségeket a kiberbiztonságban, mivel szükségessé teszi a személyazonosság és a hozzáférés kezelésének javítását, valamint a hagyományos biztonsági modellek átértékelését, miközben automatizálja a rutinfeladatokat és növeli a termelékenységet.

• Erős adatkormányzás: A hangsúly a szilárd adatkormányzási programokon lesz, mivel a magas minőségű mesterséges intelligencia a kiváló minőségű adatoktól függ. A vállalatok partnerségeket és korszerűsített adatplatformokat keresnek majd a generatív MI integrálásához a különböző adatforrásokon keresztül.

• Digitális munkahely fejlesztése: Nagyobb hangsúlyt kap a munkavállalói és az ügyfélélmény javítása a digitális munkahelyi technológiák révén, szorosabban összekapcsolva az informatikát a HR-folyamatokkal és az ügyfélbarát műveletekkel. 

• Nagyszámítógépes készségek fejlesztése: A vállalatok prioritásként kezelik majd a nagyszámítógépes rendszerek optimalizálására és korszerűsítésére irányuló partnerségeket, a készséghiányok kezelését és az új technológiák, például a mesterséges intelligencia integrációjának biztosítását a meglévő nagyszámítógépes alkalmazásokba.

 

Nettó nulla kibocsátási cél

 

A világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatójaként a Kyndryl céljai közé tartozik, hogy felelősséget vállaljon az üzletágak, a működtetés, az ellátási lánc és a társadalom egészének fejlődésért. A vállalat fenntarthatósági programjának részeként a környezetvédelmi prioritásokhoz igazodva a Kyndryl célja, hogy csökkentse környezeti hatását, és segítse az érdekelt feleket a szabályozási, ügyfél- és befektetői elvárások teljesítésében három fő területre összpontosító stratégiai ütemterv segítségével:

 

• Üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó célok: A Kyndryl önállóvá válása óta egyértelmű kibocsátáscsökkentési célokat határozott meg, ennek részeként 2040-re nettó nulla kibocsátást szeretne elérni. A cél az, hogy a közvetlen és közvetett kibocsátást, világszerte 50%-os csökkentsük úgy, hogy 2030-ra teljes egészében megújuló energiaforrásokat használjunk.

• Ügyfél-együttműködés: A Kyndryl felismerte, hogy a környezeti kihívások túlmutatnak a működésen, ezért partneri kapcsolatot alakít ki az ügyfeleivel és a szövetségeseivel a fenntartható megoldások iparágak közötti megvalósítása érdekében. A Kyndryl a technológia alapú megközelítések, például az AI és a gépi tanulás, a felhő-infrastruktúrák és a munkahelyek digitalizálása révén növeli a környezetre gyakorolt pozitív hatását. 

• Munkavállalói oktatás és elkötelezettség: A Kyndryl a fenntarthatóság kultúráját építve világszerte a nettó zéró kötelezettségvállalásokkel kapcsolatos ismeretekre oktatja munkatársait, és bátorítja a fenntartható gyakorlatokban való részvételüket. Az olyan kezdeményezések, mint a Carbon Literacy Project és a Green Guild, felkészítik a Kyndryl alkalmazottait arra, hogy hozzájáruljanak a fenntartható jövőhöz, mind a személyes, mind a szakmai életükben. 

 

Idézetek az előadóktól

 

Xerxes Cooper

"Büszkék vagyunk arra, hogy új értéket teremthetünk ügyfeleink számára a felhőmigráció, az AI és a biztonság terén, hogy felgyorsítsuk digitális átalakulásukat. A különböző országokban dolgozó csapataink elkötelezettségének és szakértelmének köszönhetően több évtizedes tapasztalatunkat a kritikus fontosságú munkák terén kamatoztatjuk, hogy ügyfeleinknek segítsük komplex hibrid informatikai környezeteik kezelését és modernizálását olyan nagy értékű szolgáltatásokkal, mint a Kyndryl Bridge és a Kyndryl Consult" – mondta Xerxes Cooper, a Kyndryl stratégiai piacokért felelős vezetője.

 

Dr. Jamshid Vayghan

"A Kyndryl Bridge olyan eszköz, ami összekapcsol más technológiai platformokkal, hogy az összes technológia együttműködése átlátható legyen." – mondja Dr. Jamshid Vayghan, a Kyndryl stratégiai piaci részlegének technológiai igazgatója, alelnöke és vezető mérnöke. "Ez segíti a vállalkozásokat abban, hogy gyorsabban tudjanak döntéseket hozni és megtakarításokat érjenek el azáltal, hogy automatizálják a folyamataikat és adatokon alapuló betekintést nyernek a működésükbe. A Kyndryl Bridge egy nyitott platform, így minden iparágban és világszerte, beleértve az EMEA stratégiai piacokat és kormányokat is, lehetővé teszi a zökkenőmentes átmenetet a digitális üzlet és a technológia között. Ez a platform a Kyndryl a különböző technológiák kezelésében és üzemeltetésében meglévő évtizedes tapasztalatára épül, és ez kulcsfontosságú a jövőbiztos digitális üzlet kialakításához és támogatásához az ügyfelek számára.”

 

Faith Taylor

„A fejlett IT-infrastruktúra kihasználásával a vállalatok jelentősen csökkenthetik környezetre gyakorolt hatásukat, miközben javítani tudják a hatékonyságot és a fenntarthatóságot” – mondta Faith Taylor, a Kyndryl alelnöke és globális fenntarthatósági igazgatója. „A helyzet sürgősségét felismerve a Kyndrylnél elkötelezettek vagyunk egy olyan fenntarthatósági stratégia megvalósítása mellett, amely az iparági szabványok alkalmazásával és az innovációval szervesen beépül az üzleti stratégiánkba. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Kyndryl felelősséget vállal a bolygónk jövőjéért azáltal, hogy 2040-re nettó nulla kibocsátási célt tűzött ki maga elé.”

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50