Új McAfee szoftverek

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 4. 11:58
A McAfee bemutatta a legújabb alkalmazásait, amelyek között vannak hatékony víruskereső programok és tűzfalszoftverek is.
A Symantec az elmúlt hetekben adta ki a Norton AntiVirus 2002 valamint a Norton Internet Security 2002 szoftverét. Ez utóbbiba belekerült többek között egy víruskereső és egy tűzfal program is. A McAfee sem sokat késlekedett a Symantec alkalmazásaihoz hasonló szoftvereinek bemutatásával. A cég új programjai között megtalálható a legújabb verziójú VirusScan, McAfee Firewall, McAfee QuickClean és a McAfee Internet Security is.

A McAfee új alkalmazásait az otthoni és az üzleti felhasználók is hatékonyan használhatják. A cég szerint az egyik legnagyobb jelentőségű új szoftver a McAfee VirusScan 6.0, amely számos újdonságot tartalmaz a cég eddigi antivírus programjaihoz képest. Így például már képes automatikus frissítésre. A program egyik legfontosabb része a HAWK (Hostile Activity Watch Kernel), amely leginkább az emailben terjedő férgek elleni védelmet biztosítja. A VirusScan 6.0 egy integrált tűzfalszoftvert is tartalmaz.

Az új VirusScan Professional 6.0 szoftvercsomag mindazt tudja, amit a VirusScan 6.0. Ezenkívül olyan víruskereső eszközöket is tartalmaz, amelyek a Palm operációs rendszerre épülő kéziszámítógépeken is használhatók.

A McAfee Internet Security 4.0-ban is megtalálható egy hatékony tűzfal- és egy víruskereső program. Az új szoftver olyan eszközökkel bővült, amelyek hatékony védelmet biztosítanak az interneten megtalálható kártékony programokkal szemben, és védik a felhasználó személyes adatait. Ezenkívül támogatja PGP (Pretty Good Privacy) titkosítást, valamint tartalomszűrőként is felhasználható.

Az új McAfee Firewall 3.0 tűzfal az eddigieknél hatékonyabb védelmet biztosít a különböző internetes támadásokkal szemben. A használata jelentősen egyszerűsödött, ami többek között az új felhasználói felületnek is köszönhető. A különböző figyelmeztetések más-más színnel jelennek meg a képernyőn, ami szintén megkönnyíti a felhasználó dolgát. A McAfee végül a QuickClean 2.0 szoftverét is bemutatta, amely többek között a nem használt, szükségtelen fájlok eltávolításában nyújt segítséget.

A McAfee legújabb alkalmazásai már kompatibilisek a Windows XP operációs rendszerrel is. A cég tervei szerint a szoftverek október 7-én kerülnek majd piacra.

Kulcsszavak: vírus McAfee security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14