Jelentősen növelte átadott repülőgépeinek számát az Airbus 2023-ban

forrás: Prím Online, 2024. január 14. 10:25

Az Airbus a nehézségekkel teli, komplex üzemelési környezet ellenére összesen 735 kereskedelmi repülőgépet adott át az üzemeltetőknek, 87 javarészt légitársasági ügyfélnek. A vállalat a lemondások nélkül számolva 2319 repülőgép gyártására szerződött – a lemondásokkal együtt pedig 2094-re, így az év végén az Airbus teljes rendelésállománya 8598 példány volt.

 

 735 kereskedelmi célú repülőgépet adott át 2023-ban az Airbus, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban

 Tavaly 2319 repülőgép gyártására szerződött az Airbus (lemondások nélkül) 

 Gyorsul a légitársaságok flottájának átállása üzemanyag-takarékos gépekre 

 A teljes rendelésállomány 2023 év végén 8598 repülőgép volt

 

„Az elmúlt év mérföldkőnek számít az Airbus kereskedelmi repülőgépek üzletága számára, a kitűzött célunk felső határán lévő rendkívüli eladásokkal és repülőgép átadásokkal" – mondta Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója. "Számos tényező együttesen segítette céljaink elérését, többek között globális termelési rendszerünk rugalmassága és kapacitása, valamint a légitársaságok erőteljes igénye, hogy flottáikat a legmodernebb és leginkább üzemanyag-takarékos repülőgépeinkkel frissítsék fel." A vállalat vezetője köszönetét fejezte ki az Airbus valamennyi csapata mellett az ügyfeleiknek és beszállítóiknak, akik nélkül nem tudtak volna sikeres évet zárni.

 

 

Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi repülőgépekkel foglalkozó üzletágának vezetője úgy fogalmazott: eredetileg 2023-2025 közé várták a légiközlekedési iparág teljes felépülését, de a keskeny- és szélestörzsű gépek piacán is sokkal korábban lezajlott ez a folyamat. „Nagy elismerést érdemelnek a kereskedelmi és regionális csapataink, és ami még fontosabb, hatalmas köszönet ügyfeleinknek a bizalomért és a partnerségért. Soha ennyi A320-ast és A350-est nem adtunk még el egy évben, nem is beszélve arról, hogy hét új ügyfelet köszönthettünk az A350-1000-es üzemeltetők között. A légiközlekedés újra a régi, és komoly lendületben vagyunk!" – hangsúlyozta Christian Scherer, hozzátéve: "Büszkén mondhatom, hogy ma már 735 üzemanyag-takarékos Airbus repülőgép repül, megnyitva az utat az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású jövő felé. A ma elnyert megrendelések támogatnak minket abban, hogy a holnap még innovatívabb és fenntarthatóbb megoldásaiba fektessünk be."

 

2023-as átadási darabszámok

 

*Az Aeroflot két Airbus A350-900-asának törlése után.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50