Nagy sikerű pénzügyi esettanulmányi versenyt rendezett a Széchenyi István Egyetem

forrás: Prím Online, 2024. február 9. 09:59

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (OPEV) Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró ilyen versenye, amelyet az idén már 22. alkalommal rendezett meg a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A rendezvényen hazai és határainkon túli felsőoktatási intézmények csapatai adtak számot tudásukról.

 

Az online fordulót követően, február elején rendezte meg a XXII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny személyes részvétellel zajló fordulóját a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma. A programot dr. Remsei Sándor, az egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja nyitotta meg, majd Kaisz Krisztián, az idei esettanulmányt biztosító vállalat, a Kays Kft. tulajdonosa ismertette cégük működésének alapelveit. A főtámogató képviseletében Kovács Tibor, az MBH Bank Vállalati Üzletközpont vezetője és dr. Vinkóczi Tamás szakkollégiumi programigazgató köszöntötte a csapatokat, a zsűritagokat, a felkészítő oktatókat és a szervezőket. A verseny során a csapatok az online forduló során leadott megoldásaikat prezentáltak, amelyeket a zsűri magas színvonalúnak ítélt.

 

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny résztvevői. (Fotó: Horváth Márton)

 

A végeredmény:

 

1. KIWIK, Soproni Egyetem, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

2. Fájnensz 2.0, Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

3. Economus, Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar

4. JP Consulting, Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar

5. ConsulTigers, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar, Kolozsvár

6. Cápák, Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 

7. Four Support, Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügyi és Számviteli Kar

8. ENIGMA, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Csíkszeredai Kar

9. Quantum, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Kaposvári Campus 

10. Keleti bajnokok, Óbudai Egyetem, Keleti Károly Gazdasági Kar

11. XYZ, Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar

 

Az „A” döntő különdíját a Széchenyi István Egyetem, míg a „B” döntőét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem csapata nyerte.

 

Az eredményhirdetésen három szakkollégiumi díjat is kiosztottak a kiemelkedő szakmai teljesítmény díjazásaként Hamuth Mónikának, Németh Anikónak és Pintes Orsolyának, a Széchenyi István Egyetem hallgatóinak. Elismerésben részesült Kovács Adél, a kriptokvíz nyertese is, aki szintén a győri gazdaságtudományi karon végzi tanulmányait.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36