Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

forrás: Prím Online, 2024. április 23. 16:21

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

A CETIN Hungary célja, hogy a távközlés területén közös kutatási programok és innovatív projektek révén hozzájáruljon a fejlett műszaki ismeretekkel rendelkező szakemberek oktatásához, egyben elősegítse az építészeti szakma és a távközlési infrastruktúrafejlesztők közötti együttműködést. A vállalat részt kíván venni a jövő szakembergárdájának színvonalas képzésében, különös tekintettel a humánerőforrás-igények szempontjából kiemelt területeken. 

 

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a régió legdinamikusabban fejlődő mérnökképző felsőoktatási intézménye. Célja a hallgatók elméleti, illetve a mindenkori piaci igényekhez igazodó gyakorlati képzése, valamint a versenyképes diplomát követően a szakemberek műszaki ismereteinek fejlesztése. 

 

Az együttműködés révén az egyetem – tapasztalatával, illetve műszaki, informatikai és építészeti képzési palettájával – hozzájárul a CETIN Hungary céljaihoz, és ezzel párhuzamosan szakmai támogatást kap a hazai és a nemzetközi viszonylatban is keresett és versenyképes szakemberek képzéséhez. 

 

Az együttműködést Bóday Tamás, a CETIN Hungary Zrt. kereskedelmi igazgatója és Prof. Dr. Medvegy Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának dékánja, az egyetem vezetésével közösen jelentette be a pécsi Pollack Expón. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által szervezett szakmai kiállítás és konferencia a gazdaság és a felsőoktatás együttműködését testesíti meg.

 

A CETIN a műszaki szakemberképzéssel kapcsolatos stratégiájának megfelelően korábban már az Óbudai Egyetemmel és a Győri Széchenyi István Egyetemmel is kötött megállapodást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14