Készül az Xbox utódja

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 8. 11:02
Bár még az Xbox megjelenésére is várni kell, a szoftveróriás Microsoft már a játékkonzol utódját, az Xbox 2-t, becsületes nevén a HomeStationt fejleszti.
A HomeStation kódnevű eszköz a társaság tervei szerint már nem csak egy játékkonzol lesz. A Microsoft az Xbox utódját egy komplett, multimédiás szórakoztatóberendezésnek szánja az otthonokba. Mindezt a brit PC Format magazin hozta nyilvánosságra meg nem nevezett hírforrásokra támaszkodva. Az információt emellett több Microsoft közeli egyéb hírforrás is megerősítette.

A HomeStation egy digitális szórakoztatóközpont funkcióját fogja ellátni az otthonokba, és szélessávú internetes hozzáférésén keresztül alkalmas lesz többek között online audio- és videoanyagok vételére, amit az eszköz továbbítani fog a különböző szórakoztatóelektronikai eszközökre, mint például a tévére, és a hi-fi toronyra. A fő konkurens Sony egyébként hasonló eszköznek szánja a PlayStation 2 utódját.

Az információk szerint a HomeStation ugyanaz a PC-Játékkonzol keverék lesz, mint az Xbox, hasonlóképp valamiféle Windows-változatot fog futatni, ráadásul szintén az nVidia nForce platformjára épül majd. A beépített merevlemez segítségével a HomeStation DVR-ként is funkcionálni fog, bár ezt korábban már az Xboxba is ígérte a szoftveróriás.

A HomeStationt többek között nagyteljesítményű, .NET-alapú szerverek fogják ellátni online tartalommal, és feltehetően az óriáscég WebTV-alapú tervei is kapcsolódni fognak az eszközhöz. Az Xbox következő változata a jelek szerint már a Microsoft meglehetősen merész elképzelését tükrözi a hálózatba kötött digitális világról.

Kulcsszavak: konzol Xbox Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50