Új Handspring PDA-k debütálnak hétfőn

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 14. 21:41
A kéziszámítógépeket gyártó Handspring jövő hétfőn két új, Palm OS-alapú PDA eszközt fog bejelenteni, amelyek közül az egyik elsőként tartalmaz 16 MByte RAM memóriát.
Az új Handspring Visor Pro PDA 299 dolláros áráért kétszer annyi memóriát fog tartalmazni, mint a Palm OS-alapú kéziszámítógépek döntő többsége, vagyis 16 MByte-ot. A Handspring Visor Neo a 8 MByte-os Visor Platinum utódja lesz, és három különböző színben kerül forgalomba. A Visor Neo ára 199 dollár lesz.

Mind a Visor Neo, mind a Visor Pro szürke árnyalatos kijelzővel készül, kinézetre pedig egyezőek lesznek a Visor Deluxe, illeve Visor Platinum eszközökkel. A Pro pezsgőszínű borítást kap, a Neo pedig kék, vörös és füstszínű változatokban kerül forgalomba. A két új Handspring PDA már kapható a társaság weboldalán, a boltokba pedig a hétfői bejelentést követően kerülnek az eszközök.

A 299 dolláros Pro valamivel vastagabb, mint az azonos árú Edge modell. A Pro azonban beépített Springboard bővítőhellyel rendelkezik, az Edge pedig egy, az eszköz hátuljára csatolható foglalat segítségével bővíthető, amelyet sokan kritizáltak a közelmúltban. "Meg vagyunk győződve arról, hogy a felhasználók értékelni fogják a Pro által nyújtott 16 MB memóriát, és a beépített Springboard bővítőhelyet" - mondta a Handsprnig egyik képviselője. A régebbi modellekből a Platinum forgalmazása szinte azonnal leáll, a 169 dolláros Deluxe azonban legalább az év végéig a piacon marad.

A szürke árnyalatos kijelzővel ellátott PDA-k kereslete az utóbbi időben jelentősen visszaesett, különösen ami a drágább modelleket illeti. Mindez valójában nem meglepő, hiszen azok, akik mindenképpen egy nagyobb teljesítményű változatot terveznek vásárolni, általában inkább megveszik a színes változatot néhány dollárral magasabb áron.

Kulcsszavak: pda +fohir Handspring

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50