eBay - elektronikus emléktárgy-árusítás betiltása

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 17. 09:20
Az eBay nevű amerikai internetes aukciósház megtiltotta, hogy szolgáltatásának igénybe vételével bárki "emléktárgyakat" árusítson a keddi terrortámadás áldozatává vált New York-i Világkereskedelmi Központ, illetve a washingtoni Pentagon épületmaradványai, illetve a romok közt fellelt tárgyak közül.
Az eBay website-ját felkeresve bárki megvételre kínálhat bármit, s a jelentkezők az interneten licitálhatnak a felkínált tárgyakra.Az az "elektronikus bolhapiac" kedden, úgyszólván órákkal a terrorcselekmények elkövetése után a felkínált "terror-memorábiliák" gyűjtőhelye lett. Az eBay végül - hangzott el csütörtökön – úgy döntött, hogy kegyeleti megfontolásokból törli szerveréről az összes ilyen kínálatot.

Élelmes emberek nem csupán épülettörmelékeket ("eredeti World Trade Center, kettes torony, egykori nyolcvanadik emelet"), hanem videofelvételeket, a romok közt talált könyveket, naptárakat, fényképfoszlányokat is kínáltak az eBay-en keresztül. Most azonban a cég még azt is megtiltotta, hogy bárki felkínálja megvételre azokat a (ritkaságértékük folytán idővel nyilván egyre drágábbá váló) New York-i képeslapokat, amelyeken még látható a Világkereskedelmi Központ iker-felhőkarcolója.

Kulcsszavak: =terror eBay onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55