A Handspring bemutatta az új Visorokat

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. szeptember 19. 08:47
A Handspring bemutatta a Visor kéziszámítógép-családja két újdonsült tagját, Visor Prót és Visor Neót. Mindkét új eszköz képes a Springboard modulok fogadására, így továbbfejleszthetők, bővíthetők. Tegnap a cég egy külön tájékoztató keretén belül jelentette be az eyemodule2 Springboard modul megvásárlását és saját név alatti terjesztését is. Az eyemodule2 teljes felbontású VGA képeket, illetve mini videofilmeket is képes rögzíteni.
A Visor Pro 16 MB memóriával és a Dragonball VZ processzorral rendelkezik, önműködően töltődő Li-ion akkumulátor üzemel. A csendes riasztási funkciója (Silent Alarm) során a különféle eseményekre villogó LED figyelmeztet, ami akkor lehet hasznos, ha a hangjelzés zavarná a környezetet.

A Visor Neo három színben kapható: füstszín, piros és kék. Ugyanazt a Dragonball VZ processzort tartalmazza, mint a csúcskategóriájú Visorok. Jellemzője még a 8 MB memória és a 2 AAA alkáli elem, amelyről üzemel.

Mind a Visor Pro, mind a Visor Neo háttérvilágításra is képes monokróm képernyővel rendelkezik, melyek támogatják a 4 bites (16 különféle) szürkeárnyalat megjelenítését. Mindkét készülék támogatja a gyorskeresési szolgáltatást, a továbbfejlesztett programokat, az USB-t és a Mac OS-kompatibilitást is.

Mind a Visor Pro, mind a Visor Neo rendelkezik a már ismert Springboard bővítőcsatlakozóval. A több mint 60 különféle Springboard megoldás között található a Xircom SpringPort Wireless Ethernet modul, amely vezeték nélküli Ethernet összeköttetést képes létrehozni, az Audible Advisor, amely felolvassa az angol nyelvű szövegeket, a Magellan GPS Companion, egy globális helyzetmeghatározó eszköz, a Margi System Presenter-to-Go prezentációs/diavetítő modulja, vagy az InnoGear MiniJam mp3-lejátszója. Kétféle olyan Springboard modul is kapható, melyekbe Compact Flash és SmartMedia kártyák illeszthetők, és az év folyamán megjelennek a Secure Digital- és Memory Stick-kompatíbilis modulok is.

Mind a Visor Pro, mind Visor Neo hamarosan kapható Magyarországon is.

Kulcsszavak: pda Handspring +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50