A RealNetworks egyesíti szofvereit

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 24. 21:33
Az internetes médiával foglalkozó RealNetworks Inc. hétfőn bemutatta azt a RealOne nevű új szolgáltatást, amely a társaság két népszerű szoftverét, a RealPlayert és a RealJukeboxot egyesíti.
A két szoftver kombinációjának megjelenése a szakértők szerint már régóta várható volt, és hűen tükrözi a társaság internetes tartalomszolgáltatási terveit. A társaság ezen piaci szegmensben elsősorban a rivális Microsofttal, és annak Windows Media Playerével verseng.

Az új, RealOne elnevezésű szoftver egybeolvasztja a RealPlayer audió- és videokezelési funkcióit a a RealJukebox-szal, amely zenefájlok felvételére, menedzselésére és lejátszására készült. "Úgy gondolom, ez egy elkerülhetetlen lépés volt számukra. Minden jel ebben az irányban, egy "mindent egybe" megoldás elkészítésében mutatta a legígéretesebb utat, amellyel egy előfizetés-alapú rendszer valósítható meg, és a társaság nemcsak a szoftverfrissítésekből élhet meg" - mondta Bryan Ma, az IDC vezető elemzője.

Bár a RealNetworks szolgáltatásokból szerzett bevétele az utóbbi időben nőtt, a társaság összbevétele lecsökkent a korábbiakhoz képest. "Ez az új modell is arra utal, hogy a társaság az előfizetés-alapú szolgáltatások felé fordul, amely a legnagyobb hasznot hozhatja számára" - mondta Health Terry, a CS First Boston elemzője.

Dave Richards, a RealNetworks fogyasztói rendszereinek elnökhelyettese elmondta, hogy a szoftver először ingyenesen kipróbálható változatban jelenik meg a napokban. A teljes verzió kibővített funkciókkal két hónapon belül jelenik meg, ára pedig 9,95 dollár lesz havonta, egy ennél magasabb egyszeri regisztrálási díj mellett.

Kulcsszavak: multimédia RealNetworks

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36