A Minolta kombinált lapolvasó-nyomtatójának tesztsikere

Zsadányi Pál, 2001. szeptember 27. 10:15
Ötcsillagos BERTL értékelést kaptak a Minolta CF 1501 és CF2001 kétfunkciós irodai eszközei. Az irodaautomatizálásban folyó piaci verseny fő csatatere épp a kétfunkciós eszközök arénája, úgyhogy a cégek ebben az üzletágban igyekeznek minél jobb pontokat szerezni. Ezzel az optikával érdemes a Minolta eredményre figyelni.
A hír egyik lényeges mondanivalója, hogy már vannak olyan bevizsgáló cégek, amelyek kidolgoztak szabványos tesztelési módszereket ezeknek az újabban rohamosan terjedő kombinált eszközöknek a tesztelésére. A BERTL mozaikszó hátterét a Business Equipment Research & Test Laboratories cég neve képezi. A BERTL, több mint húszéves tapasztalatok alapján, évente sok száz digitális iratkezelő-rendszer elemzését és összehasonlítását végzi, és az elemzések a termékek teljesítményét a felhasználók oldaláról vizsgálják.

Ezeknek a BERTL (LabCheck) vizsgálatoknak vetették alá a Minolta CF1501 15 lap/perc és a CF2001 20 lap/perc teljesítményű, X3e Fiery (EFI) nyomtatásvezérlővel felszerelt digitális színes fénymásolóit. A tesztek során a mennyiségi és a minőségi teljesítmény, valamint a formai kialakítások és az egyszerű kezelhetőség szempontjai alapján elemzik az adott berendezéseket.

A Minolta két berendezésének esetében a tesztelők, a vizsgálatban használt irodai próbadokumentumokkal, meggyőződtek mind a nyomtatás, mind a fénymásolás jó képminőségéről. Értékelésük szerint a berendezések kitűnően reprodukálják a színeket összefüggő felületeknél is (pl. PowerPoint prezentációk esetén), valamint a finom vonalkezelést is jól valósítják meg. A színek élesen elkülönülnek a színátmeneteknél. Továbbá a digitális kamerával készült képek reprodukcióját is a magas piaci elvárások szerint megfelelőnek találták. A képalkotás minősége mellett - szintén mind a nyomtatási, mind a fénymásolási funkció vizsgálatakor - a termelékenységet is dicséretre méltónak értékelték.

A BERTL teszteket végzők további előnyös tulajdonságokat is kiemeltek. Mindkét típusnál dicsérték az önálló egységekből felépített formát. "Így a szkenner egy különálló, alacsonyabb asztalon is üzemeltethető, ezáltal az összes fénymásolási-nyomtatási funkció elérhető a kerekesszékhez kötött alkalmazottak számára is" - állt az értékelésben. A BERTL LabCheck elemzés a papír útjára vonatkozólag is pozitív megállapításokat közöl: ha a papír megakad, könnyen eltávolítható anélkül, hogy bármelyik alkatrész megsérülne. Kiemelték továbbá, hogy a gép az átlagosnál vastagabb, 209 g/m2 súlyú lapfajtákat is képes kezelni a papírfiókból, akár A/3-as méretben is.

A BERTL jelentése hangsúlyozta a Minolta CF1501/CF2001 berendezések egyedülálló szkennertechnológiáját is. "Ez az egyetlen nagy sebességű, színes nyomtató-fénymásoló jelenleg a piacon, amely többet kínál a felhasználónak, mint az egyszerű TWAIN szkennelés", amely már nem felel meg a nagyobb irodák igényeinek. A Minolta berendezéseiben a dokumentum beolvasható közvetlenül a számítógépbe, vagy továbbítható a felhasználó által megadott e-mail címre is, a Fiery WebScan vezérlő integrációjának köszönhetően. A felhasználók a lapolvasáskor háromféle állományformátum közül is választhatnak (PDF, JPEG vagy TIFF).

A tesztelő cég javaslatot tett arra, hogy a színes lézernyomtató részt a Minolta külön termékként is tegye a piacra, annak jó paramétereit figyelembe véve. Ezt a tanácsot meghallgatva a Minolta még az ősszel bevezet egy új, 20 lap/perc sebességű nyomtatót, CF2001P termékkóddal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50