Az informatikai megoldások megértése nemcsak az informatikusok feladata

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. szeptember 27. 16:44
„Láthattuk, hogy egyetlen hét leforgása alatt mekkorát változik a világ, és nekünk fel kell készülni a változásokra” - mutatott rá a tihanyi SAP-konferencia nyitó plenáris ülésén Hankiss Elemér professzor. A konferencia egyedülálló fórumot biztosított Magyarországon - az ún. dotkom-hullámon túlmutató - új gazdaság kérdéseinek-témáinak megvitatására. Bebizonyosodott, hogy az elektronikus eszközök szerepe ma már elsősorban nem az informatikusok, hanem a cégvezetők számára fontos téma.
A vállalatirányítási rendszerek piacát biztosan vezeti az SAP úgy nemzetközileg, mint idehaza, és úgy fest, hogy a cégre a szoftverpiacot érintő negatív tendenciák sem hatnak.

Mi az igazság a szoftvercégek teljesítményét illetően? Miközben a tőzsdei mutatók értékesést jeleznek, az SAP nemzetközi és hazai eladásai kiugró ütemben nőnek - emelte ki Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. igazgatója köszöntőjében. A világ és hazánk meghatározó vállalatai egyre komolyabb összegeket áldoznak a legújabb vállalatirányítási rendszerek bevezetésére, felismerve, hogy azok döntő elemei lehetnek a rövid és hosszú távú üzleti sikereknek egyaránt. Vahl Tamás úgy vélekedett, hogy noha a szoftvercégek fejlődése nem mindig egyenletes mértékű, az ügyfelek befektetési kedve olyan tényező, amelynek hatását nem lehet figyelmen kívül hagyni.

A negyedik alkalommal megrendezésre került konferencia idén is a legújabb SAP-megoldások és az azokra épülő szakmák magas színvonalú fórumának bizonyult. Az SAP megoldásainak jellegzetessége, hogy testre szabott termékeket kínálnak a különböző iparágak számára, felismerve azok eltérő igényeit és tulajdonságait. Az érdeklődők szakosított előadás-sorozatok keretében ismerkedhettek meg többek között a pénzintézetek, a telekommunikáció, a közszolgálati szféra, a szállítmányozás, valamint az iparvállalatok és kereskedelmi cégek jelen- és jövőbeli lehetőségeivel a vállalatirányításban. A konferencia olyan kulcskérdések korszerű megközelítésére tért ki, mint az ügyfélkapcsolatok, az ellátási láncok, az emberi erőforrások, vagy a pénzügyi műveletek kezelése.

A konferencia rávilágított, hogy ma már az informatikai megoldások megértése és a fejlesztések nyomon követése nem csupán az informatikusok feladata. A technológiai forradalom gazdaságátalakító ereje megköveteli, hogy vállalat- és üzletágvezetők is komoly figyelmet szenteljenek a témakörnek. Tőkét kovácsolni a különböző alkalmazásokból, előnyt teremteni a vállalat számára egy-egy elektronikus eszköz segítségével már-már kötelező gyakorlatnak számít napjaink piacain. A tihanyi előadások számos ilyen új üzleti lehetőséget vonultattak fel az SAP tárházából.

Szakmailag különösen értékesek voltak az SAP-ügyfelek bemutatói, akik saját SAP-rendszereik használata során szerzett tapasztalataikat osztották meg az érdeklődőkkel. A részvevők így az elméleti előadásokon túl, az üzleti életből vett, konkrét példákon keresztül vehették szemügyre a piacvezető vállalatirányítási modellek alkalmazását. A konferencia egyik kiemelkedő mozzanata volt az az élő rendszerdemonstráció, amely során az SAP szakemberei a tihanyi helyszínről léptek be egy Budapesten operáló rendszerbe és mutatták be annak működését.

Kulcsszavak: konferencia SAP-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59