Beszédszintézis az angoloktatásban

Nyelvtanulás online

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 5. 17:44
A Mindmaker (www.mindmaker.com) és az English Online (www.eo.hu) együttműködésében elindult az első olyan angol nyelvet oktató internetes oldal Magyarországon, amely szintetizált hangot használ az angol szövegek kiejtésére.
Az internetes nyelvoktatás egyre nagyobb teret nyer világszerte, mert rugalmas, bármikor és bárhonnan elérhető. A nyelvtanításban igen fontos a beszéd, az internetes anyagokból mégis gyakran hiányzik, mert a felvétel drága, időrabló, és nagy sávszélességet igényel a jó minőségű visszahallgatás. A szintetizált hang minősége viszont a korábbiakban nem felelt meg a nyelvtanítás követelményeinek. A Mindmaker FlexVoice technológiája (www.flexvoice.com), melyet a beszédtechnológia nemzetközi szakmai szervezete, az AVIOS a legjobb PC-terméknek értékelt, választ ad a fenti problémákra.

A FlexVoice Webmaster (a FlexVoice internetes változata) beépül az internetböngészőbe, és a beszélő oldal letöltésekor automatikusan elindul (hasonlóan a PDF-olvasó vagy a RealAudio addonokhoz). A rendszer a beszédszintézist a felhasználó gépén végzi, tehát a weboldalról csak szöveg érkezik, ezért a kapcsolat sebességétől függetlenül jó minőségű hang élvezhető.

Az English Online célja, hogy a legmagasabb színvonalú angoloktatást kínálja az interneten a magyar nyelvtanulóknak. Az English Online felhasználói az első időszakban a Grammar and Vocabulary Booster két fejezetén használhatják a szintetizált hangot: egy gombnyomásra meghalljathatják az itt szereplő új kifejezések kiejtését, és lehetőség van arra is, hogy begépelve bármilyen szót vagy kifejezést meghallgassanak.

A Mindmaker a világ egyik vezető mesterséges intelligenciával és beszédtechnológiákkal foglalkozó cége. A kaliforniai központú társaság kutatóközpontja Budapesten van, itt fejlesztik a FlexVoice-ot is. A FlexVoice Webmaster a szerveroldalon nem igényel semmilyen beavatkozást, ezért, bár a fő célpiaca az e-learning, de bármilyen weboldalhoz könnyen és gyorsan illeszthető a rendszer.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59