Új Sharp LCD tv-k

Tóth Kristóf, 2001. október 5. 07:42
A Sharp a Japánban megrendezésre kerülő CEATEC 2001 kiállításon bemutatta a legújabb termékeit, amelyek között három új LCD televízió is megtalálható volt.
A Sharp az utóbbi időben egyre komolyabban foglalkozik az LCD televíziók fejlesztésével. Ezen készülékeknek számos előnye van a hagyományos tv-kkel szemben. Így például a korszerű technológiáknak köszönhetően kiváló minőségű megjelenítést tesznek lehetővé, és nagyon helytakarékosan helyezhetők el. A legnagyobb hátrányuk a rendkívül magas áruk, amely jelentősen gátat szab a népszerűségüknek.

A Sharp a kiállításon az Aquos termékcsaládjának három legújabb képviselőjét is bemutatta. Ezek közül az egyik képernyőjének átmérője 22 col, míg a másik két modellé 30 col. Ez utóbbiak mérete 100,2x49,7x9,5 centiméter, míg a súlyuk körülbelül 21 kilogramm. A 30 colos tv-k között az egyetlen különbség, hogy az egyik változatban egy digitális műholdvevő készülék is helyet kap, míg a másik e nélkül kerül forgalomban. Az LCD televíziók borsos árát jól mutatja, hogy a legkomolyabb, 30 colos modell hivatalosan 6250 dollárba (1,75 millió forintba) kerül.

A Sharp az LCD televízióit természetesen folyamatosan fejleszti. A cég egyik fő feladatának tartja a minél nagyobb képernyővel rendelkező tv-k kialakítását. Akihiro Munatoshi, a Sharp egyik vezetője nagyon találóan fogalmazott, hiszen azt mondta, hogy míg Japánban az elektronikai készülékek esetében a lehető legkisebb méret a nagyon fontos szempont, addig a tv-k esetében a "nagyobb a jobb". Ezért a cég szakemberei már a 40 colos LCD televíziók fejlesztésén dolgoznak.

A Sharp a CEATEC rendezvényen nemcsak az LCD készülékeit, hanem az első plazma tv-it is bemutatta az érdeklődőknek. Ezek már nagyobb képernyővel rendelkeznek, hiszen az egyik új modell 43, míg a másik 50 colos. A plazma tv-k még az előbb ismertetett LCD televízióknál is drágábbak. A Sharp képviselője elmondta, hogy cége már régóta tervezte a plazma tv-inek bemutatását, de erre azért csak most kerülhetett sor, mert ezek előállítása jóval költségesebb. Éppen ezért a cég a jövőben továbbra is inkább az LCD televíziók fejlesztésére fog koncentrálni.

Kulcsszavak: LCD Sharp televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59