Magánkézen a terror.hu

Szalay Dániel, 2001. október 7. 21:07
Egy hajdúszoboszlói férfi tulajdonában van a terror.hu internetes domain, amelyet egyébként már 2000 júniusban bejegyeztek. A www.terror.hu tartalmat is szolgáltat.
A vidéki férfi tulajdonában lévő címen folyamatosan frissítik a híreket, azokat kontinensenkénti bontásban is olvasni lehet. A website-on igen gyorsan jelennek meg a legutóbbi támadással kapcsolatos fejlemények is.

Bár az oldal készítője valószínűleg tavaly még nem sejthette az idei év legnagyobb terrorcselekményét, weblapjának címéből akár még komolyabb üzletet is húzhat. Egyesek szerint viszont a New York-i terrorcselekménnyel kapcsolatos domainek értékesítéséből nem lehet majd komolyabb üzletet húzni. Külföldön biztosan nem, mivel ott a legtöbb - az eseménnyel összefüggésbe hozható - címet zároltak a regisztrátorok. A VeriSign a domainnevek kezelőit tömörítő adatbázis felügyelője például közölte: mindent megtesz annak érdekében, hogy az amerikai támadásokkal kapcsolatos domainnevek áruba bocsájtását megakadályozza.

A szeptember 11-i katasztrófa óta meglehetősen sok domain került bejegyzésre, mely közvetlenül köthető a katasztrófához. Az egyik külföldi cím tulajdonosa például 65 000 dollárt kért a Twintowers09112001.com címért, azonban az üzlet meghiúsulni látszik, mivel a közvetítő nem vállalta az értékesítést.

Kulcsszavak: =terror domain website

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59