Gabonaárverés az agriportálon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 11. 10:36
A www.agriportal.hu elindította az első hazai elektronikus gabonaárverést amelyen több mint 10 ezer tonna étkezési búza, sörárpa, tavaszi árpa és kukorica került felajánlásra.
A licitálók megismerhetik az egyes tételek minőségi paramétereit, mennyiségét, kikiáltási árát és az addigi liciteket. Az eladók megadhatják az általuk várt irányárat és a minimális mennyiséget, amire egy licit vonatkozhat. Ezen túl megszabhatják az aukció időtartamát és igény szerint kiegészítő információkat adhatnak az áruról (pl. minősítő és közraktározó cég neve, stb.).

A licitálás az eladó által megadott irányártól felfelé és lefelé is történhet. Az irányárnál magasabb ajánlatokat az eladó köteles elfogadni, míg az alacsonyabb ajánlatok elfogadásáról szabadon dönthet. A termékek listája nyilvános, licitálni azonban csak a regisztrált felhasználók jogosultak. A regisztráció az Agriportalon ingyenes. A portál fejlesztői a gabonapiacon kialakult helyzetre tekintettel jelenleg ingyenesen biztosítják kereskedelmi szolgáltatásaikat az ágazat szereplői részére. A későbbiekben a portál jutalékot számít fel a létrejött üzletek után. A közeljövőben a portál felhasználói vevői aukciók kiírását tervezik kukorica beszerzésre is. Az aukcióra kiírt termékeket a www.agriportal.hu, Piac oldalain, a Növénytermesztés kategória, Eladói aukciók részében találhatják meg az érdeklődők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50