Internet Hungary 2001

Előreszaladtunk vagy lemaradtunk?

, 2001. október 14. 07:37
A címbeli mottóval rendezik meg október 24-25-én az Internet Hungary szakmai konferenciát Tihanyban. A második alkalommal megtartandó közös tanácskozáson az internetes szakterületek képviselői és a világháló felhasználói találkoznak egymással, s a rendezvényre több mint ezer résztvevőt várnak - tavaly közel 900-an hallgatták végig az előadásokat.
Stumpf István kancelláriaminiszter - az Internet Hungary 2001 fővédnöke - megnyitó előadásában a magyarországi internetes társadalom jövőjéről szól; a két nap alatt többek között szó lesz az üzleti élet és a net kapcsolatáról, az e-gazdaságról, politikusok részvételével pedig azt vitatják meg, hogy milyen szerepet játszik majd az internet a jövő évi parlamenti választásokon.

Mindezeken túl a kétnapos szakmai fórum szervezői többek között olyan kérdésekre is válaszokat keresnek, mint például milyen változások történtek a hazai internetszakmában a tavalyi konferencia óta, beigazolódtak-e a tavaly megfogalmazott remények és félelmek, valamint lehet-e az internet segítségével közvetlenül vagy közvetve pénzt keresni. Napirendre kerül egy rövid és hosszú távon is fontos kérdés: vajon Magyarország az információs társadalmak élvonalába kerülhet-e, vagy behozhatatlan a lemaradás, de szó lesz arról is, hogy a vállalkozások inkább kommunikációs csatornának vagy hétköznapi munkaeszköznek tekintik-e az internetet.

Október elején már biztosnak mondható, hogy a konferencián részt vesznek a magyar gazdaság szereplői (kis-, közepes és nagyvállalatok vezetői), médiaszakemberek és újságírók, internetes joggal foglalkozó ügyvédek, a közintézmények képviselői, a marketing- és közvélemény-kutató intézetek munkatársai, az IT-vállalkozások és internetkonzultáns cégek képviselői, de ott lesznek az információs társadalommal foglalkozó tudományos műhelyek kutatói, valamint a felsőoktatási intézmények oktatói és diákjai is.

Az előzetes tájékoztatón Csermely Ákos és Sükösd Miklós társelnök mellett Simó György és Malcsiner Tibor keltett érdeklődést a megvitatásra feljegyezett témák felsorolásával, illetve azokkal az időközben felmerült kérdésekkel, amelyekre várhatóan választ kapnak a tihanyi találkozó résztvevői.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14