Megalakult a Sony Ericsson Mobile Communications

Kovács Attila, 2001. október 15. 11:09
Sajtótájékoztatón jelentették be Budapesten, hogy A Sony Ericsson Mobile Communications - a Telefonaktiebolaget LM Ericsson és a Sony Corporation 50-50 %-os vegyes vállalata -, valamint Budapest székhelyű közép- és kelet-európai üzletága október 1-én megkezdte működését, miután megkapta az Európai Közösség Bizottsága és más szabályozási testületek végső jóváhagyását.
Az új vállalat célkitűzése, hogy 3-5 éven belül a mobil multimédiás termékek piacának első számú szereplőjévé váljon - mondta Wágner Tibor a budapesti központ igazgatója. Az iroda marketing, értékesítési, disztribúciós és szervizfunkciókat lát el, Wágner Tibor vezetésével, aki korábban az Ericsson mobiltelefon üzletágának regionális igazgatója volt.

„Vállalatunk 3500 alkalmazottja várakozással tekint egy ilyen jelentős cég létrehozására, illetve készen áll az első Sony Ericsson termékek jövőre esedékes forgalomba hozatalára” – fejtette ki üzenetében Katsumi Ihara, az új világcég elnöke. A Sony Ericsson Mobile Communications ügyvezető alelnöke, illetve az értékesítés és a marketing vezetője Jan Wäreby.

A Sony Ericsson új márkanevét és logóját is bermutatta. Az új márkanév a Sony Ericsson, a logó pedig egy organikus zöld színű szimbólum.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36