SAS Institute: több mint 60%-os bevételnövekedés Magyarországon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 18. 17:06
Az üzleti intelligencia, az adattárház-technika és az adatelemző megoldások terén piacvezető SAS Institute magyarországi leányvállalata rekordnak számító, 250 fős regisztráció mellett október 17-18-án rendezte meg a margitszigeti Termál szállóban idei - sorrendben nyolcadik - SAS Klub konferenciáját.
Musza István ügyvezető szerint mintegy 60 intézményből és a felsőoktatásból érkeztek a résztvevők, akik főleg a pénzintézeteket, a közszférát és tanácsadó cégeket képviselik. Fontos momentuma volt a konferencia tematikájának, hogy a SAS elmozdult az intelligens megoldások irányába. A rendezvényen is az egyik fő téma az intelligens vállalatok kialakulásának lehetősége volt. Mikael Hagström, a SAS Institute CEE régiójának igazgatója a cég intelligens stratégiáját, továbbá azt ismertette a sajtó képviselőinek, hogyan ismerhetik meg a cégek a SAS szoftvertermékei révén saját vásárlóik szokásait, hogyan kezeljék a felhasználói intelligenciát. Sikeres intelligencia-rendszerekről számolt be olyan SAS-alkalmazóknál, mint például a GE Capital, az amazon.com, a Deutsche Bank stb.

Magyarországon is rendelkezésre állnak a meghatározott üzleti megoldásokra vonatkozó SAS-szolgáltatási csomagok. A hazai SAS intelligensalkalmazások között található ügyfél-, lakossági intelligenciaalkalmazás (CIB Bank, Generali, APEH, KSH), szervezeti intelligenciamegoldás (MKB, CIB, MÁV, KSH - szolgáltatásmenedzsment -, CIB, APEH, Deutsche Telekom - kockázatkezelés), vállalati teljesítménymenedzsment (Generali Providencia). A SAS Enterprise Miner adatbányászati szoftver újabb, harmadik magyarországi felhasználója az APEH, amely a kockázatkezelés területén alkalmazza a SAS termékét.

Musza István azt is megemlítette, hogy a SAS magyarországi bevételnövekedése idén 60-70%-os lehet a tavalyi évhez képest.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36