Több mint 200 új funkció az Oracle új üzleti intelligencia megoldásában

forrás Prim Online, 2007. január 30. 18:10
Már kereskedelmi forgalomban kapható az Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition 10g 3. verziója, az Oracle átfogó, szabványokon alapuló üzleti adatelemzési (BI) infrastruktúrájának és eszközkészletének legújabb főverziója. Az Oracle Magyarországon is nagyon rövid időn belül, 2007 februárjában bemutatja ügyfeleinek és partnereinek az új termékverziót egy technológiai rendezvény keretében.
Az Oracle Fusion Middleware köztesszoftver-család egyik összetevőjeként ismert Oracle Business Intelligence Enterprise Editiont (BI EE) számos ponton továbbfejlesztették, így a vállalat egészére kiterjeszti az üzleti adatelemzést, és emellett számos, a használatot segítő funkcióval is felvértezték. A szolgáltatás orientált (SOA) alapon működő szoftver szorosan együttműködik az Oracle Alkalmazásokkal, illetve az Oracle Fusion Middleware más komponenseivel és az Oracle adatbázistermékeivel, sőt széleskörűen és egyenrangúan kompatibilis a nem-Oracle adatforrásokkal is.

Az Oracle Business Intelligence alkalmazásokkal közösen az Oracle Business Intelligence Suite EE a vállalat minden szintjén biztosítja a célirányos üzleti adatelemzés feltételeit:

-    Valamennyi felhasználót időben ellátja a lényeges adatokkal, így érdemben befolyásolhatók az üzleti eredmények.
-    Gyakorlatilag tetszőleges felületen – értesítő üzenetekkel, műszerfalnézetekkel, kimutatásokkal, stb. – biztosítja a hozzáférést a szükséges adatokhoz.
-    Tökéletesen együttműködik a meglévő üzleti folyamatokkal és a munkafolyamatokkal.
-    Segítségével a BI-platform költséghatékonyan, az adatmennyiség és a felhasználói igények növekedésével párhuzamosan bővíthető.

Áttekinthetőbb felület, könnyebb kezelhetőség

Az Oracle Business Intelligence EE új kiadása a vállalat minden pontján jól hasznosítható, könnyen elérhető funkciókat kínál. A több mint 200 új szolgáltatás közé tartoznak például a következők:

-    Adatpiacok automatikus generálása: az adatmodellezés és az adattárak létrehozása az üzleti nézetből indítható, és automatikusan legenerálható a szakterületi adattárak fizikai struktúrája
-    Kibővített együttműködés a Microsoft Office alkalmazásaival, ami a korábbinál jóval sokoldalúbb kimeneti formátumtámogatást, adatexportálást és interaktív adatcserét biztosít a Microsoft Word, Excel és Powerpoint használatához
-    Nagyobb teljesítmény és jobb méretezhetőség: bővített fürtözési lehetőségek, 64 bites architektúra támogatása, új „hiper-adatkockás” megközelítés, többmenetes számításoptimalizálás és még sok minden más
-    Hatékonyabb adatmegjelenítés, egyedi végfelhasználói beállítások: egérműveletekkel szerkeszthető adatelrendezés, sokoldalúbb prezentációs lehetőségek, pénzügyi kimutatás-készítés, a rendszeres kimutatásokra testre szabott formában való „előfizetés”, valamint biztonságos keresés
-    Alacsonyabb felügyeleti költségek: együttműködés az Oracle Enterprise Manager 10g-vel, bővített mobil analitika, automatizált terheléselosztás és fokozott biztonság
-    A UNIX és Windows operációs rendszerek mellett Linux támogatás
-    Multidimenziós adatforrások támogatása: Oracle OLAP, MS Analytic Services, SAP BW.
-    Webes felhasználói felület: drag and drop lekérdezés összeállítás, JSR-168 Portal kompatibilitás
-    Biztonsági funkciók kiterjesztése: Single Sign On, SSL, LDAP, stb.

Az új verzió az Oracle Business Intelligence Publisher (korábban: Oracle XML Publisher) révén összetett, minden részletre kiterjedő kimutatás-készítési és közzétételi lehetőségeket biztosít.

Az Oracle Business Intelligence Publisher egységes megoldást kínál valamennyi jelentés és irat elkészítéséhez, így a szervezetek a dokumentumok széles skáláját hozhatják létre, beleértve a pénzügyi beszámolókat, hatósági adatszolgáltatási űrlapokat, reprezentatív kivitelű kimutatásokat, számlákat, címkéket, csekkeket, elektronikus dokumentumokat (EFT/EDI), illetve beszerzési és vevőrendeléseket.

A szoftver lehetővé teszi, hogy a jelentések készítéséért felelős munkatársak a szoftverszállítóhoz kötődő kimutatás-tervező eszközök helyett jól ismert alkalmazásokkal, pl. Adobe Acrobat, MS Word vagy Excel segítségével formázzák meg kimutatásaikat. A dokumentumok és kimutatások időzítetten is eljuttathatók e-mail fiókokba, faxkészülékekre, nyomtatókra, WebDAV alapú weboldalakra, de akár interaktív műszerfalnézetekbe is beépíthetők. Az Oracle Business Intelligence Publisher különálló szoftverként, illetve az Oracle Business Intelligence Suite EE integrált összetevőjeként is megvásárolható, és teljes körű adatelemzési és kimutatás-készítési megoldást kínál, amely minden vállalati igényt teljes körűen képes kielégíteni.

Külső alkalmazások és adatforrások használata azonnali integrációval

A nyílt szabványokra épülő, előzetes integrációt nem igénylő Oracle Business Intelligence Suite EE bármilyen meglévő informatikai architektúrához jól illeszkedik, és támogatja a meglévő alkalmazásokat, adatforrásokat, végfelhasználói eszközöket és biztonsági modelleket. Lehetővé teszi a párhuzamos adatelemzést relációs, többdimenziós, XML és sima adatfájl alapú adatforrásokból. A 3. verzió még szélesebb körű – számos esetben tanúsított – együttműködést nyújt a külső adatforrásokkal, és más szállítók szoftvereit natív, optimalizált módon támogatja. Ilyenek például az IBM DB2, a Microsoft SQL Server vagy a Teradata. A bővített többdimenziós támogatás és az SAP Business Information Warehouse (SAP BW) natív hozzáférése szintén a kiterjedt kompatibilitást szolgálja.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55