SAS szoftver üzlethelyiség-választáshoz

forrás Prim Online, 2007. április 27. 15:33
Új megoldást jelentett be a kiskereskedelmi szektor számára a vezető üzleti intelligencia szállító SAS éves felhasználói konferenciáján, az Orlandoban (Florida, USA) megrendezett SAS Global Forumon. Az új alkalmazással a cégek ingatlanportfoliójukat optimalizálhatják a megfelelő telephelyek, üzlethelyiségek és raktárhelyiségek kiválasztásával. A SAS továbbá négy korábbi szoftveréhez mutatott be frissített verziót: áprilistól kibővített alkalmazások segítik a nagyvállalatok munkáját a pótalkatrész-készletezésben, áruelosztásban, IT-menedzsmentben és a marketingtevékenység eredményeinek számszerűsítésében.
A legtöbb kereskedelmi vállalat szembesült már azzal, hogy milyen problémákat és plusz költségeket eredményezhet a telephely és a raktárhelyiség rossz elhelyezkedése, nem is beszélve az üzlethelyiség alkalmatlan megválasztásából származó forgalomkiesésről.
Ezekre a logisztikai kérdésekre ad választ a kiskereskedelmi vállalatoknak a SAS új piactervező és portfolió optimalizáló megoldása, a SAS Market Planning and Portfolio Optimization. A SAS Retail Intelligence keretében megjelenő új ingatlan-tervező szoftver a kiskereskedelmi vállalatokat üzlethelyiségeik, telephelyeik és raktárhelyiségeik kiválasztásában segíti. A megfelelő elhelyezkedés nyereséges működést eredményezhet, amelynek köszönhetően hamar megtérülhetnek az ingatlan vásárlásának költségei. Az új alkalmazás a SAS és két partnere, az ESRI és a BearingPoint együttműködésének az eredménye.

A SAS legújabb szoftverfrissítései

Szintén a kiskereskedelmi szektor számára jelentette be a SAS áruelosztást optimalizáló SAS Merchandise Allocation megoldásának frissített verzióját. A kibővített szoftver felhasználóbarátabbá vált és jobb skálázhatósággal rendelkezik. Az alkalmazással a cégek optimalizálhatják az áruelosztást az árucikkek, illetve az üzlethelyiségek szintjén, és növelhetik a termelékenységet az automatizált folyamatoknak, illetve a csökkenő disztribúciós költségeknek köszönhetően. A SAS megoldásával a kiskereskedelmi cégek jobban ki tudják elégíteni vevőik igényeit azáltal, hogy a kívánt áru megfelelő csatornákon keresztül a megfelelő helyre kerül. A szoftver a divathullámok, szezonális hatások, vevői igények, raktárhelyiségek, disztribúciós csatornák jellemzői és az üzletek elhelyezkedése alapján határozza meg az optimális áruelosztást.

A gyártó, szolgáltató, illetve alkatrészelosztó cégek számára a SAS kibocsátotta SAS Service Parts Optimization szoftverének legújabb verzióját. Az alkalmazás a SAS Service Intelligence szoftvercsomag része, s segíti a rövid távú, illetve a termék életciklusa során felmerülő pótalkatrész-igény előrejelzését. A megoldás optimális leltár- illetve rendelési mennyiséget kalkulál, így a vállalat raktárában mindig a megfelelő készletszint található az egyes alkatrészekből. A szoftvernek köszönhetően elkerülhető, hogy egy pótalkatrészből hiány alakuljon ki, s a vállalat minimálisra csökkentheti a válaszadási időt, ami nagyobb vevőelégedettséget eredményez.

Az IT döntéshozók számára elérhető a SAS IT Resource Management alkalmazás frissített verziója. A megoldás a SAS IT Intelligence alkalmazáscsomag részét képezi, amellyel optimalizálható az informatikai tevékenység szervezetre gyakorolt hatása, és növelhető az IT-irányítás hatékonysága. A szoftver segítségével az átfogó üzleti célok lebonthatók informatikai teljesítményekre, az egyes IT-kezdeményezések eredményéről pedig jelentést készít a rendszer.

Áprilistól szintén elérhető a SAS Solutions OnDemand: VeridiemŽ MRM marketing erőforrásmenedzsment szoftver legújabb verziója. Az alkalmazással a vállalatok előre tervezhetik, mérhetik és optimalizálhatják marketingtevékenységüknek a teljes bevételre, illetve jövedelmezőségre gyakorolt hatását. Mivel a SAS menedzseli a megoldás informatikai környezetét, az ügyfélnek nem kell az IT-támogatással, telepítéssel, problémamegoldással vagy fenntartással foglalkoznia. Ehelyett saját marketing-beruházásai megtérülésére koncentrálhat.

Mind az öt említett megoldásnak a SASŽ Enterprise Intelligence Platform az alapja, amely egyesíti az adatintegrációt, előrejelző analitikai képességeket, hagyományos BI jelentéskészítő rendszert és intelligens tárolási képességeket.
A SAS platformmal és a rajta futó alkalmazásokkal a szervezetek a rendelkezésükre álló adathalmazt hasznos információvá alakíthatják, mely a megalapozott üzleti döntések, illetve a versenyelőny alapja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50