Szakmai elismerés és közönségdíj a SAS szoftvereinek

forrás Prim Online, 2007. február 26. 09:54
A vezető üzleti intelligencia szállító SAS Risk Intelligence terméke nyerte el a világszerte mértékadó, pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó Risk magazin „Év szoftvere” díját. A rangos szakmai elismerésen túl a vállalat Enterprise Miner megoldása olvasói díjat kapott az adatbányászati eszközök kategóriájában az Intelligence Enterprise előfizetőinek szavazatai alapján.
Túl a kockázatkezelésen

A Risk Magazin 2002 óta minden évben díjjal ismeri el a vezető szoftvergyártók újításait és legjobb gyakorlatát (best practice) a kockázatkezelés területén. A győztes szoftver kiválasztásánál döntő szempont, hogy az alkalmazás miként tudja teljesíteni a vevők igényeit, illetve milyen válaszokat ad a piac kihívásaira.

A SAS Risk Intelligence alkalmazása egy aktuális problémára kínál megoldást: 2007. január 1-jén lépett életbe a Basel II szabályozás, mely minden eddiginél kifinomultabb kockázatkezelést igényel a pénzügyi intézményektől. A SAS alkalmazása azonban jóval túlmutat a kormányzati előírásoknak és iparági szabványoknak való megfelelésen, ugyanis ma már egyre több szervezet tekinti stratégiai fontosságúnak a kockázatkezelést. A kockázat ilyen típusú megközelítése az elkövetkezendő néhány évben várhatóan versenyelőnyhöz  juttatja  a felhasználó szervezeteket, ugyanis a kockázatalapú teljesítménymenedzsmentnek köszönhetően növelhető a vállalat nyeresége.

Az év kockázatkezelő megoldása: SAS Risk Intelligence

A SAS alkalmazása előrejelzi a felismert tőkekockázatokhoz kapcsolódó lehetőségeket, és időben figyelmeztet, ha lehetséges veszélyt észlel. A SAS Risk Management tömör, átlátható és auditálható képet ad minden kockázati tevékenységről, így a kockázatmenedzsment a szervezet mindennapi üzleti tevékenységének részévé válik. A vállalat által generált rengeteg adatot a SAS alkalmazása használható információvá alakítja, így a döntéshozók gyorsan tudnak reagálni a változó piaci feltételekre, be tudják azonosítani az új stratégiai irányokat, és fel tudják fedni a potenciális problémaforrásokat mielőtt azok  nehézséget okoznának. Az adatok aggregálásán túl a kockázatkezelők tetszés szerint le is bonthatják az adatokat, akár a személy szintjére - például egy hitelbírálati eljárás során. A SAS kockázatkezelő szoftvere rövid időn belül harmadszor részesült szakmai elismerésben. A Risk magazin díja is alátámasztja a SAS kockázatkezelő piacon elfoglalt vezető szerepét.

Közönségdíjas SAS-szoftverek

A rangos szakmai díjon túl a SAS a felhasználók körében is elismerést vívott ki. A BI-profilú Intelligence Enterprise magazin olvasói minden évben szavazhatnak a legjobb üzleti intelligencia alkalmazásokra. Az előfizetők 2006-ban 37 kategóriában választották ki a legjobbakat, az értékelés szempontja idén is a megbízhatóság és a széles körű alkalmazhatóság volt. A SAS Enterprise Miner megoldása egymást követő három évben kapta a legtöbb szavazatot az adatbányászati eszközök között. A SAS leányvállalataként működő DataFlux cég alkalmazását az adatminőség és adatprofilozás kategóriában találták a legjobbnak az olvasók.

A gyakorlatban

Az adatok, webes tranzakciók, de akár a szöveges jegyzetek mind-mind értékes információkat tartalmazhatnak, melyeket teljes mértékben kiaknázva megnőhetnek egy szervezet lehetőségei. Az előrelátó vállalatok manapság a csalások számának csökkentésére, az ügyfelek lemorzsolódásának megakadályozására, az erőforrások iránti kereslet előrejelzésére, és a beszerzések növelésére egyaránt adatbányászati eszközöket használnak.  A telekommunikáció területén működő vállalatok, a hitelintézetek és biztosítók az adatbányászatot csalásfelderítésre, marketing kampányaik optimalizálására, és legjövedelmezőbb stratégiáik felismerésére használják. A gyógyszeripar sebészeti alkalmazások, orvosi tesztek és gyógykezelések hatékonyságát vizsgálja a szoftver segítségével. A kereskedelem kuponos és egyéb értékesítés-növelő eszközök hatékonyságának becslésére, és az egyes fogyasztók számára legmegfelelőbb kínálat előrejelzésére használja az adatbányászat eszközeit.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50