HP: új adattárház-platform és BI szolgáltatások

forrás Prim Online, 2007. április 27. 14:55
A HP bemutatta következő generációs adattárház-platformját és új BI (üzleti intelligencia) szolgáltatásait, amelyek az általuk nyújtott jobb adathozzáférés révén hozzásegítik a vállalatokat a megalapozottabb döntéshozatalhoz, költségeik és kockázatuk csökkentéséhez, valamint növekedésük felgyorsításához.
A cég Business Information Optimization portfóliójában központi szerepet játszó új platform és szolgáltatások bemutatására a Technology@Work konferencián megrendezett sajtótájékoztatón került sor. Ezen a rendezvényen a HP az „Üzleti technológia” új korszakának igényeire kifejlesztett megoldásait és szolgáltatásait mutatta be a nagyközönségnek.

A HP Neoview hardvereket, szoftvereket és szolgáltatásokat is tartalmazó, integrált adattárház-platform. Az eredményes üzleti működés motorjaként átfogó képet ad az ügyfeleknek a fontos üzleti információkról, azon belül a termékértékesítés mérőszámairól, az ügyféltrendekről, valamint a gyártótevékenység és az operatív működés hatékonyságáról.

A régebbi nagyvállalati adattárházakkal ellentétben a HP Neoview kimondottan olyan 7x24 órás környezetekhez készült, ahol a döntéshozatalt több szinten, a szervezet számos dolgozójánál tökéletesen integrálták az üzleti működésbe.

Az IDC adatai szerint a HP máris első helyen áll a BI-szerverek telepítésében a globális piacon. A cég ma bemutatott alapszintű üzletiintelligencia-szolgáltatásaival az ügyfelek megoldhatnak néhányat az ágazat legösszetettebb információs kihívásai közül, és értékes előnyökre tehetnek szert a döntéshozatal, a hatósági megfelelés és versenypozíciójuk javítása terén.

A szolgáltatások értékét tovább növeli, hogy a HP tavaly felvásárolta az amerikai Knightsbridge Solutions tanácsadócéget, amely 700 kimondottan BI-megoldásokra szakosodott szakembert foglalkoztat.

HP Neoview: üzleti intelligencia gazdaságosan

A szabványos komponensekre épülő HP Neoview platform egyszerűen, a dolgozók költséges továbbképzése és új szoftverlicenc-díjak felmerülése nélkül beilleszthető a meglévő IT-környezetbe. A platform masszív teljesítményt, folyamatos rendelkezésre állást és kivételes méretrugalmasságot kínál.

A HP Neoview jellemzői és előnyei:

ˇ    Gyorsabb előnyszerzés. A HP már szállítás előtt konfigurálja és teszteli a Neoview-t, így a platform gyorsan beilleszthető a meglévő környezetbe és a korábbi megoldásoknál hamarabb megkezdheti a terabájtok fogadását;
ˇ    Nagyobb általános használati érték a Neoview szabványos komponenseiből (pl. HP Integrity és ProLiant szerverek, HP StorageWorks tárolók) eredően;
ˇ    Páratlan teljesítmény a komplex lekérdezések, a vegyes munkaterhelések és párhuzamos használat terén;
ˇ    7x24 órás rendelkezésre állás, kisebb kockázat anélkül, hogy ehhez offline leállási időszakokra lenne szükség;
ˇ    Több száz terabájtig terjedő skálázhatóság – ideális platform az adatpiacok konszolidálására;
ˇ    Kisebb adminisztrációs idő- és költségigény a HP távfelügyeleti és -figyelési képességeinek köszönhetően.

A HP BI-szolgáltatásportfóliója:

ˇ    Stratégia és tervezés: segít az üzleti és IT-vezetőknek a jövőkép és az alapterv kidolgozásában (a BI-ciklus tetszőleges fázisában) – ezen keresztül támogatja az érintettek támogatásának megszerzését, az eredményes erőforrás-gazdálkodást, a lokális projektek teljes vállalati szervezetre történő kiterjesztését és az inkrementális értékteremtést.
ˇ    Adatminőség: azonosítja az adatminőségi problémák kiváltó okát, és rövid időn belül elvégzi a komplex adatkezelési rendszerek összefüggéseinek elemzését.
ˇ    Adatintegráció: keretrendszert biztosít a különféle forrásokból (pl. régi alkalmazásokból, operatív rendszerekből, adattárházakból/adatpiacokról, külső forrásokból és webes alkalmazásokból) származó adatok integrálásához.
ˇ    Adatszolgáltatás: gondoskodik róla, hogy a megcélzott felhasználók gyorsabban hozzájussanak a hatékonyabb üzleti döntéshozatalhoz szükséges adatokhoz.

A HP partnerhálózatának optimalizált megoldásai

A HP az üzletiintelligencia-szoftverek vezető szállítóival kiépített szoros kapcsolata révén bővíti tovább a HP Neoview platform képességeit. A kezdeményezésbe bevont partnerek között szerepel az Ab Initio, a Business Objects, a Cognos, az Informatica, a MicroStrategy és a SAS. A HP és partnerei közös megoldásokkal, az üzleti intelligencia terén speciális szakértelemmel rendelkező, vegyes mérnökcsapatokkal, valamint előtesztelt/előhangolt konfigurációkkal és a HP technológiájához biztosított szoros integrációval juttatják még nagyobb értékhez az ügyfeleket.
Ez év januárjában a HP külön üzleti egységet hozott létre szoftverüzletágán belül kimondottan a BI-alkalmazások forgalmazására. A HP Business Intelligence Group annak a vállalati törekvésnek a jegyében jött létre, melynek célja a HP infrastrukturális, szoftveres és szolgáltatási képességeinek összevonása, valamint a HP Szolgáltatások BI-beruházásainak összehangolása a Knightsbridge-akvizíció keretében megszerzett erőforrásokkal.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50