Oracle Application Express 3.0

forrás Prim Online, 2007. április 10. 17:06
Az Oracle bejelentette az Oracle Application Express 3.0-ás verziójának megjelenését. Az Oracle Application Express az Oracle Database 10g és a 2-es verziójú Oracle9i Database adatbázis-kezelőkkel szorosan integrált ingyenes eszköz, amely webes alkalmazások fejlesztésére szolgál. Segítségével a minimális programozási készségekkel rendelkező felhasználók is olyan biztonságos webes alkalmazásokat fejleszthetnek, amelyek az Oracle Database adatbázis-kezelőn belül futnak, és kellően rugalmasak  akár néhány tucat vagy akár több ezer felhasználó kiszolgálására.
Az Oracle Application Express előnyeit a különféle gazdasági ágazatokban működő szervezetek – méretre való tekintet nélkül – egyaránt jól kihasználhatják. Mindemellett kimondottan kis- és középvállalatok igényeit figyelembe véve Magyarországon is elindult nemrégiben az Application Express hosting szolgáltatás (www.apexhosting.hu). Számos cég, amelynek alkalmazásait az ingyenes Application Express eszközzel fejleszti, nem rendelkezik a megfelelő IT infrastruktúrával az alkalmazások működtetésére, és ezek beszerzése nagyon magas többletköltséggel járna számukra. Erre a problémára ad választ a február végén indult szolgáltatás, amely havidíj fejében biztosítja a szükséges hardvert valamint a képzett szakembergárdát az elkészült alkalmazás biztonságos és olcsó működtetésére.

Az Oracle Application Express 3.0-s verziójának új funkciói és jellemzői:

Az Oracle Application Express számos új alkalmazástervezési, migrációs, kimutatáskészítési, biztonsági és webes szolgáltatási funkcióval bővült. Ilyen például a PDF dokumentumok nyomtatása, a Flash grafikonok integrációja, a Microsoft Access migrációjának támogatása, a fejlett webes szolgáltatások vagy az elemek létrehozása és elrendezése egyszerű egérműveletekkel.

* PDF dokumentumok nyomtatása – az eddigi Word, Excel és HTML formátum mellett a régiós kimutatások immár PDF formátumba is exportálhatók;
* Flash grafikonok – a dinamikus webes alkalmazások interaktív Flash grafikonokkal tehetők még színesebbé;
* Microsoft Access alkalmazásmigrációs szolgáltatás – az Access alkalmazások terveinek felhasználásával Oracle Application Express alkalmazások hozhatók létre;
* Elemek elrendezése egyszerű egérműveletekkel – a felhasználók módosíthatják az elemek sorrendjét, módosíthatják a kiválasztott attribútumokat, gyorsan létrehozhatnak új elemeket, illetve a meglévőket törölhetik;
* A webes szolgáltatások hatékonyabb támogatása – nagyobb támogatást kaptak a dokumentum stílusú webes szolgáltatások, például az Oracle JDeveloperben létrehozott webes szolgáltatások, továbbá az Oracle BPEL Process Manager folyamatvezérlőben készített folyamatok.

Kész alkalmazások – ingyenesen

Az Oracle Application Express 3.0 emellett támogatja az Oracle Technology Network weboldaláról ingyen letölthető, egyszerű és könnyen használható kész Oracle Application Express alkalmazásokat. Ilyen, teljesen működőképes alkalmazás például a Szakértői segítség (Ask the Expert), a Hibanyilvántartás (Bug Tracker), a Vitafórum (Discussion Forum), a Dokumentumtár (Document Library), a Probléma-nyilvántartás (Issue Tracker), a Személyek keresése (People Search), az Online áruház (Online Store) és a Szoftverprojektek (Software Projects), amelyek minimális programozási tudással, könnyedén testre szabhatók, rendszerbe állíthatók és a szervezeten belül megoszthatók.

Letöltés

Az Oracle Application Express 3.0-s verziója már letölthető az Oracle Technology Network webhelyről, a http://www.oracle.com/technology/products/database/application_express/download.html címről.

A kész alkalmazások pedig a következő címről tölthetők le:
http://www.oracle.com/technology/products/database/application_express/packaged_apps/packaged_apps.html

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50