Multimédiás oktatóközpont avató Gyöngyösön

MTI Sajtóadatbank, 2001. október 26. 06:42
Az informatikai ismeretek elsajátítását segítő, úgynevezett multicentert avattak csütörtökön a gyöngyösi Arany János Általános Iskolában. A félszáz millió forintos beruházással elkészült intézmény óvodásoktól a középiskolásokig fogadja a gyerekeket, fiatalokat.
A négytantermes, ötvenkét számítógéppel felszerelt multimédiás oktatóközpont avatása alkalmából Keresztesi György, a település informatikáért felelős alpolgármestere elmondta, hogy tananyagot a különböző korosztályoknak megfelelő programok alkotják. Az egész rendszer egy ellenőrző programhoz kapcsolódik, amelyen keresztül az oktatók nyomon követhetik a tanulók munkáját.

A Multi garden program olyan óvodásoknak ad útmutatást a számítógépek kezeléséhez, akik még nem tudnak írni-olvasni.

A Multi kid program kisiskolásoknak szól, az idősebbek tanulását pedig angol nyelv, matematika, fizika és zeneoktató programok segítik - számolt be róla az alpolgármester.

Közölte továbbá, hogy az önkormányzat szándékai szerint mind a hétezer gyöngyösi, illetve városkörnyéki gyerek lehetőséget kap az intézmény használatára. Az ehhez szükséges órarendi beosztást hamarosan elkészíti a polgármesteri hivatal oktatási irodája - tette hozzá Keresztesi József.

A multimédiás oktatóközpont megvalósítását egyébként hat millió forinttal támogatta a Miniszterelnöki Hivatal, tíz millió forinttal a Soros Alapítvány és tizennyolc millió forinttal járult hozzá a beruházási költségekhez a Matáv Szakképzési Támogatási Alapja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36