Biztonságunk érdekében

Kollár Csaba, 2001. október 30. 20:59
Az angliai Cybit cég bemutatta a HiPer nevet viselő új fejlesztését, mely egy telematikus eszköz GSM-, illetve GPS-kompatibilitással.
A HiPer egyesíti magában a műhold alapú követőrendszert a GSM-üzenetküldés segítségével, így gyorsan tud segítséget hívni a bajbajutottak számára. A cég megfogalmazása szerint „célcsoportunk bárki lehet, aki fontosnak érzi saját vagy szerettei biztonságát. A mobiltelefon-méretű eszköz a szülők, a gyerekek, az idősebb emberek, vagy minden ember számára hasznos lehet, különösen, ha veszélyes helyen dolgoznak, ott élnek, vagy magányosak.” A felhasználók körét gazdagítják első lépcsőben a szociális munkások, illetve az ápolónők, akik gyakran mennek ki veszélyes helyekre, segítenek bajba jutott embereken. De a katonák, a rendőrök és a földmérők is hasznos eszköznek találhatják a HiPer-t.

A cég a HiPer előnyét abban látja a mobiltelefonnal szemben, hogy elég csak egy egyszerű gombot megnyomni, ami azonnal továbbítja a bajba jutott ember pozícióját a segélykérő központba. Nincs szükség így számos gomb megnyomására, amivel adott esetben értékes perceket veszíthetünk. A Cybit elsőként a Vodafone GSM hálózatán a BT Cellnet partnerei számára kívánja elérhetővé tenni a HiPer-t.

Kulcsszavak: mobilszolg +fohir GSM GPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50