A világ legkisebb iránytű-csipje a Yamahától

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 10. 08:22
A Yamaha bemutatta a cég által a világ legkisebb, mobilkészülékekbe való iránytűjeként aposztrofált csipet, ami az eddiginél praktikusabbá teheti a GPS eszközök használatát.
A mindössze 2 x 2 x 1 mm méretű lapkát, amely a hangzatos „Háromtengelyű Föld-mágneses Érzékelő IC Csip” névre hallgat, vagyis egy miniatűr iránytű, hordozható GPS készülékekbe, illetve ilyen alkalmazással ellátott mobiltelefonokba és egyéb eszközökbe szánja a gyártó. a mostani GPS készülékeken az adott helyszínt megjelenítő térkép egy adott tájolással bír (akár a papírtérképek), függetlenül attól, hogy a felhasználó milyen irányba néz. A Yamaha csip segítségével azonban lehetségessé válik olyan mobil GPS eszközök kifejlesztése, amelyek mindig a valós helyzetnek megfelelő tájolásban jelenítik meg a térképet, attól függően, hogy milyen irányban tartják a készüléket.

A Yamaha október elejétől szállítja a készülékgyártóknak a miniatűr iránytű-csipet, nagyobb tételben darabonként 9,30 dolláros áron, így az első tájolt megjelenítésű GPS eszközök valószínűleg már jövőre megjelenhetnek az üzletek polcain.
Kulcsszavak: GPS mobilszolg Yamaha

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50