Új Samsung monitorok HDTV-támogatással

Tóth Kristóf, 2001. október 31. 07:54
A világ első számú, katódsugárcsöves, illetve LCD monitorok gyártásával foglalkozó cége, a Samsung a napokban bejelentette a Samsung SyncMaster 151MP, valamint Samsung SyncMaster 171MP típusjelzésű vadonatúj flatpanel monitorokat.
A közelmúltban a Samsung volt az első olyan monitorgyártó, mely a SyncMaster MP sorozatú kijelzők révén olyan "három az egyben" monitorokat dobott piacra, melyek természetesen képesek voltak a PC-k képének megjelenítésére, ezenkívül pedig az integrált tv-tunernek, valamint a számos videobemenetnek köszönhetően szinte bármilyen képanyag megjelenítésére alkalmasak voltak. A Samsung a most bejelentett két monitor újdonsággal ezen a szinten is túllépett, ugyanis az immár "négy az egyben" kijelzők a HDTV képanyagokat is képesek megjeleníteni, és az új monitorok újratervezett integrált tv-tunereiről sem szabad megfeledkeznünk.

A 15 colos képátlóval rendelkező Samsung SyncMaster 151MP monitor vastagsága mindössze 5 centiméter, de ezen a téren a 17 colos képátlójú Samsung SyncMaster 171MP sem panaszkodhat, hiszen csak 0,7 centiméterrel vastagabb kisöccsénél. A 749 dolláros áron kapható SyncMaster 151MP pixelmérete 0,297 milliméter, legnagyobb felbontása pedig 1024x768 pixel, míg az 1299 dollárba kerülő SyncMaster 171MP pixelmérete mindössze 0,264 milliméter, maximális felbontása pedig 1280x1024 pixel. Mindkét újdonságon található egy-egy RGB, S-Video, valamint HDTV-bemenet, valamint a tv-tuner révén minden egyéb kiegészítő nélkül a Samsung új monitorjain is nézhetővé válnak a földi sugárzású, műholdas vagy kábeltelevíziós adások.

Az új generációs multimédiás Samsung monitorok esetében a kép a képben szolgáltatásról sem szabad megfeledkezni, vagyis az új kijelzők segítségével egyszerre akár két televíziós csatorna vagy bemenő jelforrás is megtekinthető, persze értelemszerűen kisebb méretekben. Az új SyncMaster monitorok alapszolgáltatásai közé tartozik még többek között a 64-szeres digitális zoom képesség, mellyel a képek legapróbb részletei is megtekinthetők, ezenkívül pedig az IrDA szenzor, a nagy tudású távirányító, valamint az integrált hangszórók is az alapfelszereltség részét képezik. Az NTSC és PAL szabványokkal kompatibilis Samsung SyncMaster monitorokra a cég hároméves teljes körű garanciát vállal.

Kulcsszavak: monitor HDTV Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50