A cseh mobilcégeknek nem kell a harmadik generációs pályázat

MTI Sajtóadatbank, 2001. október 31. 08:52
A cseh mobiltelefoncégek kedden egyöntetűen drágállták és elutasították a kormány elképzelését, hogy egyenként 6,7 milliárd korona kikiáltási áron árverést nyit három harmadik generációs szolgáltatási engedélyre.
A kétfordulósra tervezett árverésen a cseh kormány, korábbi nyilatkozatok szerint, legalább 20 milliárd koronát akart összegyűjteni.

A novemberre tervezett első fordulóban csak a három cseh mobilvállalat, az Eurotel Praha, a RadioMobil és a Cesky Mobil licitálhatott volna.

Az Eurotelnél, a Cesky Telekom és az Atlantic West vegyes vállalatánál kedden közleményt adtak ki arról, hogy nem akarnak részt venni az árverésen "főleg a túlzott ár miatt, és azért sem, mert a cseh távközlés további szabályozásának kérdései tisztázatlanok". A 60,77 százalékban Deutsche Telekom-tulajdon RadioMobilnál "teljesen irreálisnak" nevezték a feltételeket, amelyek miatt a fejlett multimédiás szolgáltatás kifizethetetlen lenne a fogyasztók számára, a kanadai Telesystem Intenational Wirelesshez tartozó legkisebb és legújabb cseh mobilvállalatnál, a Cesky Mobilnál pedig azt mondták, hogy a koncessziók kikiáltási ára nem tükröz üzletileg életképes feltételeket.

A cseh kormány különböző részletfizetési kedvezményeket is ígért, de ezek sem hatották meg a cégeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14