Új informatikai műsor a Kossuth rádióban

Elindult a Digitális

Szalay Dániel, 2001. november 4. 19:14
Október utolsó hetében – egyelőre kísérleti jelleggel – egy új programsáv keretében közérthető, ámde tematikus informatikai rádióműsor indult a Kossuth adón. A Digitális címmel szerda délután 5 órától jelentkező egyórás adásban nem „karót nyelt informatikusok” beszélnek, de nem is az informatikától idegenkedő „bölcsészek”, hanem olyan nyitott emberek, akik egyaránt látják az informatika előnyeit és hátrányait.
A műsorvezetők nem kizárólag számítógépekről és az internetről, hanem a mobiltelefóniáról, a házimozirendszerekről, vagy éppen az emberi kapcsolattartás különféle új formáiról és minden olyan témáról beszélgetnek, amely kapcsolódik a digitális világhoz. A Digitálist Elek László, Egyed László és a Petőfi rádióban csütörtökönként 22 órától jelentkező Modem Idők című számítógépes rádióműsorból már jól ismert Szilágyi Árpád szerkeszti.

Mint azt a legközelebbi adás felelős szerkesztőjétől, Szilágyi Árpádtól megtudtam, a november 7-i, szerdai műsorban az idősek és a digitális világ viszonyával, a házimozi és hifi újdonságaival szeretnének foglalkozni.

- A tervem szerint vendégem lesz egy 71 éves fiatalember, aki rendszeresen használja az internetet, sőt már munkát is talált magának a hálózaton - mondta a Prím Online-nak az ismert műsorvezető.

Szilágyi Árpád azt is elárulta, hogy az új műsorsáv kísérleti szakasza január végéig tart, akkor dönt a Kossuth rádió vezetése a folytatásról.

A közel egyórás műsor közérthetően, barátságosan kíván szólni az informatikáról. A hallgatóság a Kossuth rádió felnőtt közönsége, akik ebben az időszakban otthon vagy autóban vannak, és beszélő műsort szeretnének hallgatni. A közel egyórás műsorban kevesebb zenét sugároznak, a főszerep inkább a digitális világé. Nem csak a számítógépről és az internetről, hanem a mobiltelefonokról, a házimozirendszerekről, vagy éppen az emberi kapcsolattartás különféle új formáiról zajlik kerekasztal-beszélgetés.

Bár a Digitálisnak állandónak nevezhető rovatai nincsenek, fél hatkor mindig egy hírösszeállítással jelentkeznek a műsorok szerkesztői.

Az adás természetesen az interaktivitás jegyében zajlik. A hallgatók telefonon és az interneten (chaten) is kapcsolatba kerülhetnek a műsorral.

Legközelebb tehát november 7-én jelentkezik a digitális világgal foglalkozó műsor, a Digitális a Kossuth frekvenciáján. (A frekvenciák megtalálhatók a következő oldalon: http://www.radio.hu/radioadok)

Kulcsszavak: rádió trend +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59