A könyv metamorfózisa: kollokvium a Francia Intézetben

MTI Sajtóadatbank, 2001. november 7. 09:36
A könyv metamorfózisa, információs társadalom, digitális könyvtárak, könyvkiadás, könyvesboltok, elektronikus könyv címmel kezdődik kétnapos tanácskozás csütörtökön Budapesten, a Francia Intézetben.
A kollokviumot a budapesti Francia Intézet Médiatára a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központtal közösen szervezi. A szervezők hétfői tájékoztatása szerint egyebek között Az elektronikus dokumentumok a magyar és a francia egyetemeken; a Közpolitika a digitalizációért; Az olvasók és az elektronikus könyv; Magyarország és Franciaország nagy könyvtárainak digitalizációs politikája; Virtuális könyvtár és közkönyvtár; Az elektronikus könyvkiadás, valamint Az elektronikus könyv Franciaországban címmel tartanak előadásokat.

A vendégelőadók között lesz Jacques Roubaud matematikus, költő, regényíró, Pierre Le Loarer, a Grenoble-i Politikai Tanulmányok Intézete Dokumentációs Központjának igazgatója, Jean Didier Wagneur, a Francia Nemzeti Könyvtár Digitális Könyvtárának vezetője. A napirend szerint bemutatja intézményét Isabelle Dussert Carbone, a Georges Pompidou Központ Információs Közkönyvtár igazgató-helyettese. Ismertetőt tart Jean-Pierre Sakoun, a "bibliopolis.fr" kiadó igazgatója.

A magyar szakemberek sorában előadást tart például Monok István, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, Tószegi Zsuzsanna, a Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ igazgatója, valamint Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnökhelyettese.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50