Xerox tónertechnológia

Egy árban a fekete-fehér és színes nyomtatás?

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 14. 17:33
A Xerox ‘EA Technology’ kódnevű szabadalmaztatott eljárás mesterséges száraz színes tintákat vagy ‘tonereket’ használ színes nyomtatványok előállítására olyan képminőséggel, amely hasonló a festék-bázisú ofszet színes nyomáshoz. A technológia ezzel megszünteti a szakadékot a színes és a fekete-fehér nyomtatás költségei között.
Az EA Technology alapötletét a Xerox kanadai kutatóközpontja vetette fel csaknem egy évtizeddel ezelőtt, amikor egy kutatócsoport számos alternatív megoldás közül választotta ki a koncepciót, hogy új, gazdaságosabb módon lehessen igen kis szemcseméretű tonereket előállítani. Az EA Technology-t – az elmúlt nyolc év során történt tökéletesítése után – környezetbarátabbnak tekintik, mint a hagyományosan előállított tonereket, minthogy a gyártási folyamat kevesebb energiát igényel, magasabb a hozama és igen kevés hulladékot termel, mivel pontossága és tapadása a nyomtatott oldalon sokkal jobb.

Az EA Technology alkalmazásával előállított új tonerek várhatóan egész Európában megtalálhatóak lesznek 2002-től a kiválasztott Xerox és Fuji Xerox termékekben. Bizonyos Fuji Xerox termékeknél az új tonertechnológiát már ez év végén alkalmazni fogják. Amint a Xerox gyártóüzemei felkészülnek a gyártásra, ezeket a tonereket fogják alkalmazni a kijelölt termékeknél a társaság toner-bázisú színes termékeinél.

Kulcsszavak: printer Xerox +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36