Xerox DocuColor 260: 32 lézernyalábbal

forrás Prim Online, 2007. június 30. 14:32

A Xerox a bostoni AIIM/On Demand konferencián és kiállításon mutatta be új színes digitális nyomdarendszerét, a DocuColor 260-at. A Xerox elsősorban a színes nyomtatási piacra belépni kívánó grafikai stúdióknak és kisebb nyomdáknak ajánlja legújabb berendezését.

A Xerox DocuColor 260 a korábbi DocuColor 240/250 platformjára épül. Az előd rangos elismerésben részesült a közelmúltban: a DIMA (Digital Imaging Marketing Association) a DocuColor 250 kivételes képminőségét találta a legjobbnak a digitális nyomdai berendezések kategóriájában. Az új DocuColor 260 ugyanezt a fotóminőségű nyomtatási képet biztosítja megnövelt termelékenység mellett.

„A Xerox DocuColor 260 azon grafikai stúdiók számára optimális választás, amelyek most kívánnak belépni a virágzó színes nyomtatási piacra, és magas képminőségre vágynak megengedhető áron” – nyilatkozta Novák Miklós, a Xerox Magyarország Kft. irodatechnikai (OSG = Office Solutions Group) üzletágának igazgatója.

A Xerox DocuColor 260 percenként 60 oldalt nyomtat színesben, 75-öt fekete-fehérben, s ezzel a Xerox leggyorsabb belépőszintű színes digitális nyomdarendszere. A berendezés korszerű felhasználói felülettel és új színes szerver lehetőségekkel (RIP) rendelkezik. A DocuColor 260 kiterjesztett munkabefejező opcióinak segítségével a hajtogatott nyomtatványok, vagy pl. füzetek is egyszerűen elkészíthetők.

A nyomdarendszer 2400 x 2400 dpi felbontást biztosít a Xerox 32 lézernyalábos technológiájának köszönhetően.

„A hagyományos berendezések egyetlen lézernyalábbal dolgoznak, amelyet egy prizma forgatásával irányítanak a megfelelő helyre. Ezzel szemben a Xerox új, szabadalmazott eljárása 32 lézernyalábot alkalmaz, ami precíz vonalvezetést és nagy részletgazdagságot, valamint sokkal pontosabb színeket eredményez” – ismertette az eljárás lényegét Novák Miklós.

Szintén a belépő szintű nyomdai Xerox-kínálatot gazdagítja az újonnan bemutatott DocuColor 252 színes digitális nyomdarendszer, mely a DocuColor 250 továbbfejlesztett változata. Az új berendezés elődjéhez hasonlóan kiváló képminőséget és nagy nyomtatási sebességet biztosít - az újítások a munkabefejező opciókat, valamint a felhasználói felületet érintik. A DocuColor 252 is 2400 x 2400 dpi felbontásra képes a 32 lézernyalábos technológiának köszönhetően.

A két új színes nyomdarendszerhez a következő képfeldolgozó rendszerek telepíthetők: FreeFlow DocuSP color server, EFI Fiery bustled controller és Creo color server. 

Kulcsszavak: Xerox printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50