Minolta termékek a kis- és közepes cégirodáknak is

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 14. 18:56
A piaci felméréseket és a felhasználói igények változásait követve újabb szegmenseket céloz meg digitális, multifunkcionális berendezéseivel a Minolta világszerte. A már ismertté vált, magas minőségű, színes fénymásolók-nyomtatók mellett a Minolta három új digitális másológép - a Di650, a Di152 és a Di183 - piaci bevezetését kezdte meg.
A DiALTA Di650 digitális fénymásolót elsősorban a nagy nyomtatási szükségletekkel rendelkező vásárlók számára fejlesztették ki, hiszen a nyomtatás magas minősége, a termelékenység és a megbízhatóság számukra elengedhetetlen a szűk határidők betartásához. A Di650 olyan speciális tonert tartalmaz, amelynek gyártása nagyban különbözik a hagyományos, finom porrá őrölési eljárástól: a korábbinál kétszer kisebb festékszemcséknek köszönhetően könnyebb a magas minőségű grafikák reprodukálása, így a végső fénymásolat vagy nyomtatott kép élesebb és finomabb kidolgozású. Az eljárás az offszet nyomdai technikához nagyon közeli minőséget eredményez.

A Di650 digitális, 65 lap/perc teljesítményű fénymásológép a Fiery Pi6500 nyomtatásvezérlőjének köszönhetően - amely tartalmaz egy úgynevezett DocBuilder funkciót is - lehetőséget nyújt komplex irodai munkafolyamatok elvégzésére is (pl. teljes brossúrák, prospektusok összeállítása, fedő- és hátlappal, valamint oldalhajtogatással, z-hajtással).

A DiALTA termékcsalád másik két, most bevezetett tagja a Di152 és Di183 digitális, multifunkcionális gépek, amelyek nyomtatási és a másolási teljesítménye 15 illetve 18 oldal/perc, a fax sebessége 33,6 kbps, a szkennelés felbontása 600x600 dpi. Mindkét berendezés Windows környezetben üzemeltethető, és a nap végén még a nyomtatási mennyiség elemzése is lekérdezhető.

A két multifunkcionális fénymásológép kis- és középes méretű munkacsoportok számára egyszerre biztosítja a digitális fénymásolót, a nagy teljesítményű hálózati nyomtatót, a gyors faxot és szkennert, valamint a beszkennelt dokumentumok e-mailen történő továbbítását. Az új digitális rendszerek segítségével - kihasználva az internet által nyújtott lehetőségeket - képesek lehetünk a digitális fénymásológéppel a dokumentumot közvetlenül e-mailen továbbküldeni, egyszerűen mindössze a cím megadásával. A fénymásológépen megválasztható még a beszkennelni kívánt dokumentum fájlformátuma is, mely fekete-fehér digitális berendezés esetén TIFF és PDF lehet, attól függően, hogy képként vagy dokumentumként szeretnénk később felhasználni.

A hagyományos faxolási eljárások is egyszerűsödnek az új digitális berendezések fejlesztéseinek köszönhetően. Az iFax esetében a készülék a dokumentumot az interneten keresztül továbbítja egy hasonló berendezésre, mely faxként képes fogadni a küldeményt.

Az említett három berendezés szeptember-október hónapban jelent meg a piacokon világszerte, Magyarországon is egy hónapon belül megkezdik a forgalmazásukat. A Minolta Magyarország Kft. várakozásai szerint elsősorban az A/3-es méretben nyomtató-fénymásoló Di152, Di183 iránt érdeklődnek majd a kis- és középes vállalkozások, irodák.

Kulcsszavak: fénymásoló Minolta

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50