Piacvezető a Konica Minolta

Kiss Ádám Zoltán, 2005. március 17. 21:41
Bár a pénzügyi év csak március végén zárul, a Konica Minolta Magyarország Kft. 2004. évet sikeresnek könyvelheti el, mivel a digitális nyomtató-másoló rendszerek piacán megszerezte a piacvezető pozíciót, a színes lézernyomtatók szegmensében pedig megőrizte előkelő második helyét.
A Konica Minolta Magyarország Kft. számára a Konica és Minolta fúziója sikereket hozott. Új, közös fejlesztésű termékeikkel sikeresen lefedték a piacot. A digitális másológépek piacán 22%-os piaci részesedésével az első helyet szerezte meg. A japán gyártó magyar leányvállalata 2004-ben 3500 másológépet értékesített.

A Konica Minolta jelentős sikereket ért el a színes nyomtató-másoló rendszerek értékesítésében is, köszönhetően az új digitális dokumentumkezelő család első tagjának a bizhub C350 piacra kerülésének. Az új színes nyomtató-másoló rendszer Magyarországon is népszerű. A magyarországi leányvállalat a tavalyi évhez képest 380%-os növekedést ért el a színes dokumentumkezelő rendszerek területén.

A színes lézernyomtatók értékesítése továbbra is erős maradt, köszönhetően a tavalyi év folyamán megjelent új termékeknek, 2004-ben 1030 darab Konica Minolta színes lézernyomtatót értékesítettek, így ebben a szegmensben a Konica Minolta Magyarország Kft. megőrizte második helyét 13%-os piaci részesedésével.

Az utóbbi két hónapban 6 új irodatechnikai terméket vezetett be a Konica Minolta a magyar piacra, köztük az első olyan színes lézernyomtatót, amellyel lehetőség nyílik közvetlenül a digitális kameráról nyomtatni. A Konica Minolta arra törekszik, hogy ne csak másológépeket, nyomtatókat, szkennereket kínáljon partnereinek, hanem olyan komplex megoldásokat, melyek könnyítik, gyorsítják az üzleti élet mindennapi tevékenységeit.

A japán gyártó az idei év folyamán számos új termékkel készül megjelenni a piacon. Szinte a teljes Konica Minolta platform megújul. Az év második felében Konica Minolta kis és közepes teljesítményű valamint színes másológépek termékpalettája teljesen átalakul, és egy olyan új, nagyteljesítményű színes digitális dokumentumkezelő rendszer is piacra fog kerülni, amely akár a vastag kartonpapír mindkét oldalát képes lesz automatikusan nyomni.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14