Online EU tanfolyam a Dunántúl.hu-n

Több mint száz hallgató az első héten

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 19. 08:43
A november elején történt felhívás óta több mint száz jelentkező kezdte meg online EU tanulmányait a Dunántúl.hu EU-portál oldalain. Az öt szakmai szemináriumból álló tanfolyam után sikeres záróvizsga esetén oklevélben részesülnek a hallgatók. Az ingyenes internetes tanfolyamot szakmailag az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja támogatja.
Rohamosan bővül a Dunántúl.hu EU-portál november elején indult EU-tanfolyamának "online hallgatói" száma. Az első hetet követően már több mint száz hallgató végzi az öt szemináriumból álló kurzust, köztük Romániában, Ausztriában és Németországban élő magyarok.

A tanfolyam során a hallgatók széles körű ismereteket szereznek az Európai Unió történetéről, létrejöttének okairól, céljairól, feladatairól, megismerik az EU részletes kronológiáját, jelképeit, a legfontosabb szerződések tartalmát, az EU fogalomrendszerét. Hasonlóképp tájékoztatást kapnak az EU külkapcsolati rendszeréről, valamint a működést biztosító pillérekről. Külön szeminárium taglalja az EU intézményrendszerét.

A hallgatók minden egyes szeminárium elvégzése után ellenőrző kérdésekre válaszolnak a tananyagot lezáró weboldalakon. A beérkező válaszokat a központ értékeli ki és minősíti. Az öt sikeres szemináriumokat követő tesztsorozat után a hallgatók záróvizsgát tesznek, melyben a lexikális tudás felmérése mellett kifejtős kérdésekre is válaszolniuk kell. A végzett hallgatók oklevélben részesülnek, melyet szakmailag az Európai Bizottság Magyarországi Delegációja támogat.

Az EU-tanfolyam ismeretterjesztő jellegű, célja a közvélemény-felkészítés. Az alapszintű képzés mellett hamarosan a középhaladó és haladó szintű tanfolyamok is megjelennek majd a portálon. A Dunántúl.hu EU-portál tervei szerint az elkövetkező évben mintegy ötezer hallgató végzi majd az e témában hazánkban egyedülálló kurzust.

A tanfolyam a www.dunantul.hu/eutanfolyam , s decembertől a www.eutanfolyam.hu címen is elérhető.

Kulcsszavak: oktatás onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50