Mobil alkalmazások Mekkában

Kollár Csaba, 2001. november 19. 20:54
Már több alkalommal számoltunk be arról, hogy a mobiltelefonokat a vallásos emberek is örömmel tudják használni. A legújabb szolgáltatás a muzulmánoknak kedvez.
A malajziai Maxic Communications cég arra szakosodott, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson, melyeket a mobiltelefonnal rendelkező muzulmánok vehetnek igénybe. A cég célcsoportjának elsősorban az arab „olajországokban” élőket tekinti, akik alapvetően három csoportba sorol, és számukra ezüst, arany, illetve platina előlapot kínál. Az előlapok mellett a malajziai cég számos szolgáltatást is kínál a muzulmánoknak.

A legnépszerűbb szolgáltatás az imaidőre figyelmeztetés. Itt a Maxic Communications – igazodva a muzulmán előírásokhoz – időben figyelmezteti a vallásukat gyakorló arabokat, hogy itt az ideje imádkozni, illetve a navigációs technológia segítségével a mobiltelefon kijelzője megmutatja az irányt Mekka felé. E mellett iszlám logokat, képernyővédőket, képes üzeneteket is kínál szolgáltatásai között. A Maxic Communications nyilatkozata szerint “új szolgáltatásainkat szándékosan időzítettük a Ramadan időszakára, többek között ezzel kívánva kellemes ünnepeket a muzulmán mobiltelefon tulajdonosoknak.”

Kulcsszavak: vallás mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55