Félelem az újévtől

Kollár Csaba, 2001. november 20. 21:37
A NTT DoCoMo tartva rendszere túlterhelésétől, korlátozni akarja az i-mode hálózaton az újévi e-amil-ek számát.
A Daily Yomiuri értesülései szerint az NTT DoCoMo az e-mail-ek küldését és fogadását egyaránt korlátozni akarja január 1-én, annak érdekében, hogy megvédje hálózatát az összeomlástól, mivel ezen a napon az i-mode hálózaton is a megszokottnál sokkal több e-mail-t adnak fel, illetve fogadnak.

Az e-mail korlátozás 12 óra előtt néhány perccel lép életbe, és egészen az újév hajnaláig tart. A korlátozás értelmében nagy valószínűség szerint – bár erről az NTT DoCoMo már több ízben eltérően nyilatkozott – a következőket jelenti: csak minden nyolcadik üzenet kerül elküldésre, illetve az átviteli sebességet is csökkentik. A visszautasított üzeneteknél a “kérjük várjon” üzenetet küldik a feladónak.

Az i-mode e-mail szolgáltatás mellett a hagyományos auditív kommunikációt is korlátozzák; rövidítik a beszélgetések időtartamát. Az NTT DoCoMo ezzel kapcsolatban a Japánban érvényben levő telekommunikációs törvényre hivatkozik, mely szerint a telekommunikációs operátor szükség esetén (értsd: hogy megvédje a hálózatát, és biztosítsa a folyamatos üzemet) bizonyos szolgáltatásokat korlátozhat, vagy időlimitet szabhat meg.

Kulcsszavak: DoCoMo mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38