Szeretlek – többször mobilon, mint a valóságban

Kollár Csaba, 2001. november 23. 21:51
Pszichológusok és szociológusok felmérése szerint SMS-ben többször írjuk le, hogy „szeretlek”, mint ahányszor kimondjuk szemtől szembe.
Az Ananova értesülései szerint a 21. század változásaival foglalkozó, az általa szervezett konferencián Louise Williams szakértő a pszichológusok és a szociológusok véleményére alapozva azt állítja, hogy azért írjuk le többször SMS-ben, hogy „szeretlek”, mint ahányszor kimondjuk szemtől szembe, mert a virtuális világban sokkal kevesebb a gátló tényező, kisebb a frusztrációs szint.

A felmérésben azt is vizsgálták, hogy a férfiak vagy a nők írják-e a le többször a „szeretlek” szót. Az eredmény: a férfiak sokkal érzékenyebbek, mint a nők, legalábbis ami a technikai eszközökön történő érzelemkinyilvánítást illeti.

Williams – szintén a kutatás eredményeire utalva – azt is elmondta, hogy számos esetben a technikai eszközök szűk kommunikációs keresztmetszete (értsd: csak egy érzékszervre hat), a fizikai távolság és az azonnali megszakítás lehetősége miatt nem csak a szeretet, hanem a szakítás tényének a közlése is egyre gyakoribb mobiltelefonon, különösen SMS-ben, mint a valós világban szemtől szembe.

Kulcsszavak: +fohir SMS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14