Idióta hívások kizárva

Kollár Csaba, 2001. november 25. 19:11
Talán már a kedves olvasóval is előfordult, hogy „ittas vezetése” miatt felhívta a rendőrség, vagy hívást kapott az állatkerttől, melyben arra kérték, hogy vigye vissza az ellopott marhát. A jövőben az ilyen hamis és bosszantó hívásokat kiszűrhetjük.
Norvégiában több olyan SMS-alapú szolgáltatás is létezik, mellyel megtréfálhatjuk ismerőseinket. Ezek között van az is, amivel hamis hívás érkezhet a címzett telefonjára a „hivataltól”, hogy ittas vezetés miatt menjen be a rendőrségre, vagy a „szerelőműhelyből”, hogy megjavították a szexuális segédeszközt. Több szolgáltató, így a Telia egyik leányvállalata, a NetCom ezekből a tréfás szolgáltatásokból komoly bevételekre tett szert.

Az utóbbi időben ezek a hívások annyira elszaporodtak, hogy számos fogyasztó kért valami megoldást ellenük. Sok kritika érte a NetComot is, amiért a mobiltelefonálást és a mobiltelefonálási kultúrát infantilis egyének játékszernek használhatják.

A NetCom többek között ezért döntött úgy, hogy a jövőben blokkolni lehet az ilyen kéretlen üzeneteket/hívásokat, illetve az üzenetek/hívások címzettje láthatja, hogy ki próbál vele tréfálni.

Kulcsszavak: Telia SMS +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14