Harry Potter, a makaói zugárusok favoritja

Tóth Kristóf, 2001. december 1. 21:46
A makaói utcai árusok legalább annyira örülnek a világszerte óriási sikert arató Harry Potter és a bölcsek köve című hollywoodi mozifilmnek, mint az igazi Harry Potter-rajongók, ugyanis mostanában kétségtelenül az egyik bestsellerük a mozifilm illegális másolata, mely rendkívül komoly bevételt hoz a kereskedőknek.
A varázslótanonc történeteiből készített film illegális kópiái egyébként már csak azért is óriási bevételforrást jelentenek a zugárusoknak, mert Makaóban hivatalosan csak hetek múlva debütál a filmes változat, és sokan nem szeretnének addig várni, vagyis megveszik a film illegális másolatát.

"A Harry Potter manapság óriási bizniszt jelent, ugyanis miután az egyik hongkongi ügynökünktől megkaptuk a film másolatait, az első órában azonnal eladtunk több mint ötven darab Harry Potter video-CD-t" - nyilatkozta egy értelemszerűen magát megnevezni nem kívánó zugárus, aki Makaó belső, kikötői részén árulja csöppet illegális portékáit, melyek iránt tehát óriási igény mutatkozik.

Árusunk ezenkívül azt is elmondtaa ZDNet-nek, hogy ő nem foglalkozik a video-CD-k másolásával, ehelyett rendeli a kész anyagokat. Így tett most is, amikor pár száz újabb Harry Potter video-CD-t rendelt a hongkongi forrásától. Ezek a Makaóban közkézen forgó video-CD-k egyébként angol nyelvűek, azonban a kínai feliratról nem feledkeztek meg a kópiák készítői, vagyis alvilági körökben professzionális minőségűnek nevezik az anyagot. Különböző források szerint a Harry Potter video-CD-k a régióban először Hongkongban tűntek fel az elmúlt hét végén, majd szépen lassan átszivárogtak Makaóba is, ahol a mozikban egyébként december 20-án kezdik meg a varázslótanonc történeteinek a vetítését. Amikor egyébként zugárus barátunkat arról kérdezték, hogy az általa árult Harry Potter video-CD eredeti-e, a következőt válaszolta, illetve inkább kérdezte: "Ez most vicc? Milyen eredetiséget várnak egy 1,62 dolláros anyagtól?"

Az AOL Time Warnerhez tartozó Warner Bros Pictures gondozásában megjelent Harry Potter és a bölcsek köve november 6-i debütálása óta mind az Egyesült Királyságban, mind az Egyesült Államokban óriási siker, a rajongók közül pedig sokan már többször is megtekintették az idei év egyik legnagyobb hollywoodi sikerfilmjét. A film a bemutatását követő első öt napban több mint százmillió dolláros bevételt hozott a készítők konyhájára, melyhez fogható sikert legutóbb a Star Wars: Episode I aratott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38