Befejeződött a Magyar Teleház Szövetség III. országos kongresszusa

Kovács Gyôzô Kovács Gyôzô, 2001. december 2. 19:17
Magyarország legnagyobb civil szervezete háromnapos kongresszust tartott Tatán, az olimpiai edzőtáborban, ami azért volt nevezetes esemény a szövetség életében, mert - többek között - ez alkalommal találkoztak először a pályázatot nyert legújabb 165 teleház alapítói a teleházasok nagy családjával. Ezzel a nem régen zárult IKB-pályázattal a hazai teleházak száma már meghaladja a 400-at.
A kongresszus egyik célja az új teleházaknak a megismertetése volt a szövetség célkitűzéseivel, a 2002. évi munkatervvel, valamint a régiók munkájával.

A bevezető előadást Gáspár András, a szövetség elnöke tartotta Rajtunk múlik? Mi múlik rajtunk? címmel, ami - így kérdőjellel - sejteti, hogy a teleházak még mindig keresik a helyüket a mai társadalomban. Még nem igazán megoldott például a kormányzattal a munkakapcsolat, igaz, támogatják az újabb teleházak megalapítását, de - a szövetség véleménye szerint - napi együttműködésre volna szükség, a kormányzatnak feladatokat kellene kiadnia a teleházaknak, amelyek megoldásáért a teleházak rendszeres jövedelemmel rendelkezhetnének. Jobban ki lehetne terjeszteni az internet közösségi használatát, ezt a tevékenységet a teleházak már ma is csinálják, de szervezettebben is tehetnék, ami nem csak a teleházakon múlik.

A kongresszuson - a Teleház utcában - 26 teleház kiállításon mutatta be a tevékenységét.

A kongresszus vendégül látott néhány teleházas vezetőt és tagot a szomszédos országokból, Jugoszláviából, Romániából és Szlovákiából, ahol a teleházak - a magyar példát követve - jöttek létre és egyre jobban működnek.

A kongresszuson kitüntették és megajándékozták a gazdaságban, az arculatteremtésben és az internethasználatban kitűnő, valamint a leginnovatívabb teleházakat. Összesen 11 teleház kapott ajándékot és kitüntetést, az első díjasok egy-egy számítógépet (az Albacomp, illetve a minisztériumok ajándéka), míg a második, illetve a harmadik díjasok pénzjutalmat és a Prím-lapokra egyéves előfizetést nyertek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55