Doszpot.hu és Doszpotpeter.hu - Megpróbálták megkaparintani az egykori rendőr domainjét

Indul a kover.hu is

Szalay Dániel, 2001. december 4. 22:15
Lehet, hogy pórult jár az egykori életvédelmis rendőrnyomozó, Doszpot Péter. Egy magánember és egy betéti társaság is kiszemelte magának a doszpot.hu és a doszpotpeter.hu domaineket, és bejegyzési kérelemmel fordultak a regisztrátorokhoz. Doszpoték jogi lépéseket fontolgatnak az érintettekkel szemben.
Az elmúlt hetekben egyre több olyan webcímet jegyeztek be, amelyek politikusokhoz köthetőek. Az Internet Szolgáltatók Tanácsának (ISZT) weboldaláról elérhető kéthetes várólista adatai szerint hamarosan indul a kover.hu, amelyet Kövér János jegyeztetett be.

Az egykori sztárrendőrből lett politikus, Doszpot Péter domaincímére viszont többen is szemet vetettek. Olyannyira, hogy a jól jövedelmező üzlet reményében meg is indították a doszpot.hu és a doszpotpeter.hu címek iránti regisztrációs kérelmet. A "bombajó business" azonban várhatóan meghiúsul majd, Doszpot Péter kampányfőnők-asszonya ugyanis azt mondja, visszaszerzi a címeket, ami szerinte az ex-sztárrendőrt illetik. Az illetéktelen igénylők várhatóan még a regisztrációs díjat is elvesztik.

November 22-én a reggeli órákban Juhász Attila magánszemély kérte először a doszpot.hu címet. Kissé megkésve, egy napra rá pedig az Afron Betéti Társaság igényelte. Előbbit az Interware 2001-nél kérvényezték, utóbbit a 23VNET Kft-nél. Az Afron Bt. még egy másik címre is igényt tartott, a doszpotpeter.hu tartományra is kérlemet adott be aznap a 23VNET-hez.

Az egyik domainügyekkel foglalkozó internetes lap beszámolója szerint az Afron Bt. üzletvezetője, Für Attila elismerte, hogy üzleti megfontolásból kérte a doszpot.hu és a doszpotpeter.hu netcímeket. Állítása szerint arról van szó, hogy egy honlapot szerettek volna készíteni az MSZP-s politikusjelöltnek. A cég vezetője a lap tudtára adta, hogy az elmúlt napokban konzultált jogi szakértőkkel, akik felhívták a figyelmét arra, hogy valóban okozhat jogi bonyoldalmakat a név bejegyzése és birtoklása a cég számára, amennyiben a politikus tudta nélkül bejegyzik a nevet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14