A RealNetworks beindította RealOne szolgáltatását

Tóth Kristóf, 2001. december 5. 21:46
Az internetes médiaszoftverekkel foglalkozó RealNetworks Inc. kedden bemutatta új audió- és videószolgáltatását, amely szerves részét fogja képezni a társaság lemezkiadókkal közösen működtetett MusicNet zenei hálózatának. A RealOne nem más, mint a RealPlayer előfizetés-alapú változata.
A RealPlayer internetes médialejátszó jelenleg mintegy 180 millió számítógépen található meg világszerte. A RealNetworks rendszerének alapjául szolgáló GoldPass fizetős szolgáltatásnak jelenleg több, mint 400 ezer aktív előfizetője van.

A Seattle-i központú RealNetworks képviselőinek elmondása szerint a RealOne előfizetői az alapszolgáltatások mellett hozzáférhetnek majd olyan társaságok programjaihoz is, mint a CNN, vagy az ABCNEWS, és többek között professzionális baseball, illetve kosárlabda játékokat kapnak ajándékba. A RealOne szórakoztató-, sport-, és hírszolgáltatás előfizetési díja havi 9,95 dollár lesz, és további 9,95 dollár lesz a RealOne Music opcionális zeneszolgáltatás, amely többek között a MusicNet elérést foglalja magában.

A 19,95 dolláros havidíjú RealOne Gold előfizetéssel különféle extraszolgáltatások is elérhetővé válnak, mindemellett pedig havi 125 zeneszám tölthető le, illetve ugyanennyi zenei adatfolyam játszható le a MusicNetről. A GoldPass előfizetők egyébként tetszés szerint átválthatnak majd az új RealOne szolgáltatások valamelyikére.

A RealNetworks a MusicNet fizetős zenei hálózat legnagyobb részvényese. A hálózat olyan kiadók zenéit tartalmazza, mint az AOL Time Warner-féle Warner Music, az EMI Music, a BMG, és a független Zomba. A 75 ezer zeneszámot tartalmazó adatbázisból a felhasználók havonta százat tölthetnek le, valamint további százat játszhatnak le adatfolyam formában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50