Axelland: kíváncsi embereknek

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. december 6. 12:28
Az Axel Informatikai Kft. a mai napon útjára indította az axel.hu új, internetes portált, amely a minőségi hírszolgáltatás mellett, az Axelland internetes fórum-rendszerben játszott játékot kínálja. Axelland egy virtuális állam, melyet állampolgárai - minden érdeklődő internetfelhasználó - teremtenek meg.
„Az axel.hu és az Axelland játék elsősorban a kíváncsi embereknek készül.” mondta Dr. Gubacsi Attila, az axel.hu igazgatója. „Mindenkinek, aki szereti, ha komolyan veszik, ha jól bánnak vele, ha érdekességekkel kínálják.”

„Ha akkora élvezet lesz olvasni az axel.hu-t, mint amekkora öröm és izgalom volt csinálni, akkor tódulnak majd a látogatók,” mondta Elek János, az axel.hu tanácsadója. „A nagyon fiatal szerkesztőség nem hiszi, hogy már minden rendben van, és tudja, hogy mese nincs, de akár a saját kárán is sok mindent kell majd tanulnia. Az eredmény pedig Mark Twain szerint nem kiszámítható. Amint mondta: Ha valaki a farkánál fogva visz egy macskát, az valami olyasmit tanul meg, amit semmi más módon nem tudna megtanulni."

Az axel.hu információt és játékot kínál látogatóinak, szolgáltatásokat és programokat, egyéni bánásmódot és közösségi lehetőségeket, komoly ismereteket és gúnyos írásokat.

Axelland: a játék

Axellandnak, a virtuális államnak bárki állampolgára lehet, aki társunk kíván lenni az új, képzelt világ felépítésében. Ennek az országnak van elnöke, vannak miniszterei, vannak békebírói, akik azzal foglalkoznak, hogy a virtuális világ valóban éljen, valóban izgalmat és tág határok közt értelmezett rendet jelentsen. A tisztségviselők választott képviselők, akiket a játékosok saját maguk közül tolnak a pódiumra, akik így népfelhatalmazást nyernek az ország irányítására. A kézhez kapott hatalom ellenére könnyedén megbuktathatók: frakciókat, gerillacsapatokat, szamizdatokat terjesztő csoportokat lehet mellettük alakítani, amelyek szintén azzal állhatnak a köz elé: mi jobbak vagyunk; a mi ötleteinket vegyétek meg; ránk szavazzatok, ha jót akartok. Őrjítő pezsgés, végiggondolhatatlan a variációk sokasága.

Közösséget akarunk, magukért kiálló, magukért felelősséget vállaló, magukat a kreativitás, a tenni akarás jelszavai mögé felsorakoztató embereket, akik képesek lelkesedni, akikből nem tudták kiölni az alkotókedvet.

Axellandnak saját újságja van. Szerzői az axelpolgárok, témája a nagy és a kis világ, a sokaság és az egyén. Szerkesztőségi szabályzata a szólásszabadság - ígéri a cég sajtóanyaga.

Kulcsszavak: Axel onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38