Megérkezett a Viewlocity

Guttray László Guttray László, 2001. december 7. 20:08
Magyarországon is elérhető a világ egyik vezető ellátásilánc-eseménymenedzselő (Supply Chain Event Manager, SCEM) szoftvere, a Viewlocity - jelentette be közös sajtótájékoztatóján a térségünkre kizárólagos forgalmazási jogosítással rendelkező bécsi székhelyű COPS GmbH és hazai partnerük, a MagiCom Kft.
A szoftvercsomag szolgáltatásainak lényege, hogy egy ellátási/szállítási lánc minden kritikus elemének megvalósulását folyamatosan figyeli, és azok problémáiról, illetve a láncban megjelölt fontos részfeladatok teljesüléséről valós idejű értesítést küld minden, a felügyeletért felelős PC-felhasználónak. A Viewlocity „Trade Sync Suite” minden tervezett és váratlan eseményt azonnal felismer, de nemcsak elemzést és tájékoztatást ad róluk, hanem megfelelő beállítás esetén lehetőség szerint ki is javítja az ellátási láncon belüli hibákat.

Wolfgang Prochazka, a COPS vezető tanácsadója elmondta, az 1979-ben alapított osztrák cég csak tavaly kezdte meg az a Viewlocity európai forgalmazását, de Ausztriában már több projektben sikeresen alkalmazták a helyi programozási feladatokat kiváltó megoldást. Világszerte egyébként olyan referenciákat mondhat magáénak az eredetileg atlantai székhelyű, 15 leányvállalattal rendelkező Viewlocity, mint például a Philips, a DHL, a Kraft Food Europe, a Unilever, a Carrefour vagy a Volvo.

Mint a szoftvercsomag részletes bemutatója során Albert Schuhmann, a COPS szakértője kiemelte, az ellátási (például szállítási) láncban részt vevő vállalkozásoknál telepített szoftverkomponensek (úgynevezett konnektorprogramok segítségével) állandóan figyelik a helyi vállalatirányítási rendszer (pl. SAP) által az adott projekt fázisainak megvalósulását igazoló információkat, és a láncban szereplők számítógépein zöld, sárga illetve piros “lámpával” jelzi a teljesülés állapotát. Az ellátási lánc ilyen jellegű menedzselésével minden érintett azonnal tudomást szerez az esetleges fennakadásokról, így a szükséges korrekciók időben elvégezhetők, vagy értesíthetők azok a partnerek, akiknél a hiba gondot okozhat. Végeredményben jelentős költségmegtakarítás érhető el a probléma időbeni felismerésével, illetve azzal, hogy a kapcsolódó folyamatok átszervezhetők, lemondhatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50