Internetes mozgalmat alapítottak a lopóautók ellen

Szalay Dániel, 2002. január 13. 12:29
Wagner Richard, ausztrál-magyar állampolgár egy ügyvéd segítségével próbaperre készül a lopóautós vállalkozók és a rendőrség ellen. Mozgalmat alapított, amelyhez az interneten lehet csatlakozni a legkönnyebben. Nem vagyoni kár okozásáért esetenként 3 millió forint kárérték megítélését tartja elvárhatónak a bíróságoktól. Azok jelentkezését várja a mozgalom, akiknek az elmúlt két évben az autóját elszállították, és ezt hitelt érdemlően bizonyítani tudják.
Mivel a rendőrség megbízottjai úgy szállítják el a járműveket, hogy ennek semmi nyoma nem marad (papír, posztos rendőr stb.) így a visszaérkező tulajdonos csak az autó hűlt helyét találja, és az első reakciója általában sokkos, a lopástól való félelem miatt. Az is előfordult már, hogy három évig "kereste" a rendőrség azt a gépkocsit, amelyet éppen a közlekedésiek szállíttattak el lopóautóval a központi autótárolóhelyre. Arra tíz éve nincs válasz, hogy a rendőrség különböző adatbázisaiban ez miért nem tűnt fel.

Akár szervi károsodással járó sokkot is okozhat, hogy a tulajdonos nem tudja, mi történt autójával - olvasható az ötletgazda webkikötőjében.

A www.debreczen.net független elektronikus folyóirat aloldalán (www.debreczen.net/autolopo) lehet csatlakozni a mozgalomhoz. A perben a jogi hátteret dr. Czár Csaba ügyvéd biztosítja, aki egyébként várja ügyvédek és ügyvédbojtárok jelentkezését az adatok felvételéhez, Budapestről és a nagyobb városokból.

Ezen az oldalon fórumot és chattet is biztosítanak a résztvevőknek, hogy véleményt tudjanak cserélni, és fel fogják tüntetni a jogi segítők elérhetőségeit.

"Remélem, hogy együtt elérjük, amit egyedül képtelen lennék, mivel hiszem, a demokrácia értünk, és nem ellenünk van." - olvasható a mozgalmat útjára indító Wagner Richard felhívásában.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50