Felsőoktatási tankönyvportál virtuális jegyzetbolttal

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 14. 22:03
Megkezdte működését az első magyarországi felsőoktatási tankönyvportál, a StudentNet. Több mint 80 kiadó csatlakozott a központi rendszerhez, jelenleg közel ötezer tankönyv szerepel az adatbázisban.
A virtuális jegyzetbolt részét képezi a StudentLink is, amely a legnagyobb korosztályos webcímportál. A felsőoktatásban tanulók 58 témakör és több száz weboldal közül válogathatnak. Érdekesség, hogy a szeptemberben indult Budapesti Kommunikációs Főiskola nem is nyitott jegyzetboltot, diákjai a StudentNeten rendelhetik meg tankönyveiket.

Az adatbázisban a tankönyvek mellett megtalálhatóak multimédiás oktató CD-k és videokazetták is.

A StudentNet szolgáltatásai

Tankönyvek 10% kedvezménnyel:

Minden, a tankönyvportálon megrendelt termékre 10 százalékos kedvezményben részesülnek a megrendelők.

StudentLink:

A 18-26 éves korosztály számára készült a StudentLink oldal is (www.studentlink.hu), mely a legnagyobb tematikus címportál. Összegyűjtve megtalálhatóak azok a témák, melyek a hallgatók számára fontosak lehetnek.

Hírszolgáltatás:

Az érdeklődők naponta olvashatják a felsőoktatás legfontosabb híreit, illetve nyomon követhetik a tankönyvpiac változásait is.

Hírlevél:

A kéthetente hétfőnként megjelenő, ingyenes StudentNet hírlevelet elektronikus formában olvashatják a regisztráltak. A hírlevélben bemutatásra kerülnek a tankönyvportál változásai, tájékoztatást kaphat az érdeklődő a külföldi ösztöndíjakról, valamint a Diákbonusz Kht. partnerei által kínált diákkedvezményekről is.

Szavazómodul:

Minden héten újabb, a diákságot, illetve az oldal felhasználóit érintő kérdésekre szavazhatnak az oldal látogatói. A szavazások eredményeit a StudentNet oldalon olvashatják az érdeklődők.

Képeslapküldés:

A StudentNet új szolgáltatása a képeslapküldő, melynek segítségével mindenki egyszerűen küldhet barátjának, ismerősének kedves üdvözletet.

Virtuális jegyzetbolt a BKF-en

A Budapesti Kommunikációs Főiskola 2001 szeptemberében kezdete meg működését. Magyarországon elsőként, a BKF rendelkezik elektronikus tankönyv és jegyzetbolttal, az itt tanuló hallgatókat a StudentNet szolgálja ki. Az intézmény hallgatói megrendelhetik tankönyveiket az oldalon keresztül, illetve az iskola logójára kattintva megnézhetik a kötelező és ajánlott irodalom listát is. A BKF követőjeként az ELTE-ÁJK került fel a StudentNetre, a kötelező és ajánlott irodalom lista mellett hamarosan a hivatalos tanmenetet is megtalálják az érdeklődők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59