A KPN és a Swisscom is szeretné a Cesky Telecomot

MTI Sajtóadatbank, 2002. január 15. 08:26
A holland KPN Telecom és a svájci Swisscom távközlési vállalatok közös erővel szeretnék megkaparintani az eladás előtt álló Cesky Telecom cseh távközlési cég többségi részét. A Reuters hétfői jelentése szerint elképzelhető, hogy egy pénzügyi befektető révén szerzik meg a kívánt minimum 51 százalékot.
A két távközlési cég egyelőre egyharmadnyi részt tart kezében és állítólag idővel eladnák többségi részesedésüket egy tőkeerős cégnek, ha ilyet találnak. Jelenleg több pénzügyi befektetővel(alapokkal) folytatnak tárgyalásokat.

Mint ismeretes, a cseh távközlési cég még megvásárolható részesdéséért, melynek piaci értékét bő 3,4 milliárd dollárra teszik, számos - összesen nyolc - cég szállt versenybe. A napokban vált ismertté, hogy a német Deutsche Telekom és a brit-francia Orange (a France Télécom vállalata) is pályázik a cseh állami tulajdonú cég 51 százalékának megvásárlására. Korábban ugyancsak érdeklődött a francia Vivendi Universal, az érdeklődő pénzügyi csoportok között van a Warburg Pincus, a Doughty Hanson és az Apax Partners magán befektetőcégek konzorciuma, illetve a CVC Capital Partners és a Spectrum Equity Partners szövetsége. A friss jelentés szerint a KPN és a Swisscom ez utóbbiakkal is tárgyalt, hogy közösen pályázzanak.

A csütörtökön lejáró kiírás feltételei szerint magánbefektető cégek csak telefonos cégekkel társulva tehetnek ajánlatot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55