Vivendi: közös gazdasági társaság a székesfehérvári önkormányzattal

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 18. 13:49
Alternatív városi távközlési hálózat létrehozására közös gazdasági társaságot hozott létre a Vivendi Telecom Hungary és a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. Ezzel a Vivendi Telecom Hungary az ország egyik legiparosodottabb és leggyorsabban fejlődő városában, önálló hálózattal jelenik meg a legnagyobb konkurense, a Matáv területén. A gazdasági társasággal kapcsolatos tárgyalások tavaly nyár elején kezdődtek.
Az önkormányzat és a távközlési vállalat a mai napon ünnepélyesen aláírták a székesfehérvári városházán a cég alapításának dokumentumait. Az új hálózat kiépítése lehetővé teszi, hogy a távközlési verseny országos elindulásával egy időben a Vivendi Telecom Hungary saját hálózatán szolgáltasson a székesfehérvári előfizetőknek.

Az önkormányzatnak a társaságban 25 százalékos tulajdonrésze van. Az önkormányzatnak, a tulajdonrész nagyságától függetlenül, vétójoga lesz a cégműködést alapvetően befolyásoló döntésekben, mint a profilváltás, a tőkeemelés, sőt az alapító okirat módosítása ügyében is. Az aláírt szerződés szerint a város a beruházás 2002 év végéig megvalósuló ütemében mintegy 25-30 km hosszúságban teszi lehetővé a Vivendi számára városi távközlési alépítményrendszer kialakítását. Az önkormányzat a közterület használatáért 33,75 millió forintot kap, melyet a közös gazdasági társaságban tőkeemelésre fordítanak.

A több mint 300 millió forintos tervezett beruházás márciusban kezdődik, és december végéig 27 kilométernyi hálózat épül ki a város távközlési szempontból legfontosabb területein.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36